11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Alakul az ISA, az internetes biztonsági szövetség

2000.05.25. 21:52
Alakulóban van a hazai internetezést támogató civil szervezet, az ISA, az Internet Security Alliance, amely a biztonságos elektronikus kereskedelmet és adatközlést, valamint kommunikációt szeretné népszerűsíteni. Az ISA a korábbi hírekkel ellentétben nem egy nemzetközi szervezet hazai tagozata lesz - tudtuk meg a leendő egyesület jogi képviselőjétől -, hanem az infokommunikációs iparágat tömörítő magyar egyesület, amely az interneten (is) szeretné népszerűsíteni a biztonságos számítástechnikai megoldásokat.
Az ISA-nak elsősorban a számítástechnikai piac vállalati szereplői lesznek a tagjai, de természetesen várják a szervezők a magánszemélyeket is a tagok köré. Ugyanakkor szeretnének együttműködni az Index törzsasztalának látogatóival, a topikok hozzászólóival is.

Az ISA tervei között szerepel, hogy kiépítsen egy olyan szakértői teamet, mely az érdeklődőknek (vállalatoknak, az államigazgatásnak, természetes személyeknek vagy éppen bűnüldözési szerveknek) adna felvilágosítást, tanácsokat.

Példaként olyan triviális eseteket említett az alakuló ISA jogi szakértője, mint hogy egyes cégeknél a felhasználók olyan jelszavakat használtak számítógépeikben, amelyek megegyeztek a nevükkel. A tényleges szakértői segítségnyújtáson túl, ilyen, minimális erőfeszítéssel elhárítható biztonsági kockázatokra is fel fogják hívni a figyelmet.

Az ISA megalakulása után a fő hangsúlyt az internetes tájékoztató, ismeretterjesztő munkára kívánja helyezni. Tervezett web-oldalukon felméréseket, statisztikákat szeretnének közölni, amelyek eloszlatják a szélesebb közvéleményben élő tévhiteket. Így például a gyermekpornóval, hackerekkel ijesztgetett nagyközönséget szeretnék arról informálni, hogy az internetezésnek milyen előnyei - s ezzel együtt persze kockázatai is - vannak.  • Hírek
  • Bankszámla