11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

eKender

2000.04.17. 13:40
Két seattle-i üzletember teljesen komolyan arra készül, hogy elektronikus kannabisz áruházat indítsanak, és igérik, hogy több Nyugat-Európai városban is kézbesítik a megrendeléseket.
Tim Freccia és Mike Tucker nem féltek saját agyuktól, amikor kitalálták, hogy e-kereskedést nyitnak egy javarészt lefedetlen piaci igény kielégítésére. A fiatal vállalkozók tervei szerint Nyugat-Európa nagyvárosaiban 2001 júniusától online lehet cannabist rendelni (fű, ganja, brokkoli) iToke néven indított e-bizniszükön keresztül.

iToke fűküldő szolgálata hasonlóan működik majd, mint a csomagküldő szolgálatok
Ez viccnek kicsit durva, mondhatnánk. Frecciáék valóban csont komolyak. A stratégiai terveikről csak nagy vonalakban nyilatkoznak: az iToke fűküldő szolgálata hasonlóan működik majd, mint a csomagküldő szolgálatok, olyannyira nem lesz kevesebb azoknál, hogy sztár-arccal akarják reklámozni magukat (ahogy. William Shatner a Priceline.com-ot).

Freccia a duó szóvivője egy spanyol vizeken ringó jacht fedélzetéről adott telefoninterjúban vázolta nagyratörő elképzeléseiket a Netslaves riportereinek.

A füves szubkultúrának le kell vetkőznie a hatvanas években ráragadt imidzset, jelentette ki Freccia, nincs többé batikolt trikó, leveles medál, gubancos haj, givpíszacsensz, elmúltak az idők. Már a New Age is bejelentette megszűnését. Arra készülnek, hogy fű a mindennapi kultúra részévé válik, mint a sör, vagy a golfozás. A piaci igény, ahogy például a kriptográfiai szoftverek esetében is, népgazdasági és közbiztonsági érdekek alapján felpuhítja a regulációt. A két seattle-i üzletember ráadásul nem minden alap nélkül feltételezi, hogy nem jutnak bajba a jelenleg illegális pszichotróp anyagnak minősülő kannabisszal: Európa több Nyugat-Európai országban is felmerült a könnyűdrogok legalizálásának lehetősége.

Frecciáék közben más területeken is kamatoztatják kreativitásukat: flash-animációs sorozatot indítottak Badcop címmel. A sorozat totál komoly (a komolyság, mint észrevettük, alapérték), akár egy krimi, a médium korlátozottságának megfelelően kissé darabos, de élvezhető. A Badcop jelenleg a második részénél tart: a rossz rendőr visszatér gyermekkora színhelyére, Németországba és azt látja, hogy a kommunista terrorista, aki annó lemészárolta a családját, voltaképpen Joshka Fischer német külügyminiszter. Aláfestő zenének a California Dreaming megy.

iToke és Badcop, emlékezzünk.  • Hírek
  • Bankszámla