Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Fizetőssé válik a mobile.de

2003.08.28. 11:34
Nyolc euróba kerül szeptember első hetétől a hirdetés feladása a legismertebb német használtautó keresőbe. A bennfentes körökben itthon is sokat emlegetett mobile.de saját adatai szerint minden ötödik német használtautó eladásánál szerephez jut.
A legnagyobb német internetes használtautó-kereső, a hamburgi központú mobile.de a jövőben csak fizetség ellenében vesz fel hirdetéseket. Szeptember 8-tól az autójukat eladásra felkínáló magánszemélyeknek 8 eurót kell leróniuk. Jövőre a díj 10 euró lesz.

Eljött a fizetős tartalmak ideje, jelentette ki Thorsten Schmidtke elnök a mobile.de tájékoztatóján. Meglátása szerint biztató esélyekkel veszik fel a versenyt az újságok apróhirdetéseivel. Az ingyenes hirdetési lehetőség megszűnéséről azonban a weboldalon jelenleg semmilyen információ nem található.

Árverés lesz az új featúra

A szeptemberben megrendezett frankfurti nemzetközi autószalonra (IAA) a mobile.de elkészíti új szolgáltatását, a használt autók árverését lehetővé tevő megoldást. Az árverések beindításával a mobile.de a legnagyobb internetes aukciósház, az EBay konkurenciájává kíván válni.

A legnagyobb német használtautó oldal közel száz alkalmazottat foglalkoztat. Saját adataik szerint több mint 840 ezer autó szerepel a kínálatban, és ezzel évente 2,4 millió eladót és vevőt kötnek össze. A hirdetésekben szereplő autók összértéke megközelíti a 18 milliárd eurót.

Ötből egy autó a weben

A mobile.de szerepére jellemző, hogy Németországban immár minden ötödik használtautó a segítségével cserél gazdát, idézte a Die Welt Rüdiger Bartholatus igazgatósági elnök szavait.

A weboldal a legkedveltebb német internetes oldalak közé tartozik, évente 595 millió oldalletöltést teljesít. A vállalat 2003 első félévében 10,59 millió eurós (2,7 milliárd forintos) forgalmat könyvelhetett el. A fél évre eső nyereség 1,8 millió euró (461 millió forint).