Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A modemes büszkeség lapja

2001.08.23. 15:49
Az interneten egyre terjedő szélessávú, multimédiás tartalom, mint például a video-és audioletöltések, webkamerák és egyéb nyalánkságok diszkriminálják a telefonmodemen nyomuló felhasználókat - állítja a "Modemesek az Előítéletek Ellen" online gerillamozgalom weboldala.
Minden nap, minden időzónában felhasználók milliói válnak hátrányos megkülönböztetés áldozatává világszerte, amikor szélessávú tartalmakba ütköznek az interneten - állítja az "56k dialups against prejudice" weboldal, amely online kampányba kezdett a modemesek jogaiért.

A többmegás video- és audioletöltések, a webkamerákkal közvetített események, a grafikus játékok és számos más tartalom fogyasztásra alkalmatlan az internetezők többségét képező telefonmodemes felhasználók számára, akik legfeljebb 56 kilobit letöltésére képesek másodpercenként.

Szerteágazó szociológiai kutatások fényt derítettek arra is, hogy a szélessávú vonalon nyomuló felhasználók hamar elfelejtik, hogy valaha ők is analóg vonalon nyomultak, és egyre jobban lenézik a modemeseket, az internet kisembereit.

A büszke modemeseknek dedikált weboldal most véget kíván vetni ennek az áldatlan folyamatnak, melynek óhatatlan velejárója, hogy a "felsőbbrendűek" démonizálják és gyűlöletbeszéd tárgyává teszik a modemeseket.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki modemes, vagy szimpatizál a modemesekkel. Nem kell mást tennie, csupán letölteni és weboldalán szerepeltetni a mozgalom bannerét, és büszkén ellenállni a szélessávú oldal csábításának.