Gyárfás
16 °C
29 °C

Tanár vagyok, népszerűsítem a füvet

2008.03.02. 08:55
Pár hete online közösségi hálózatokban zajló, kínos történetekkel szórakoztattuk olvasóinkat, és egyúttal arra kértük önöket, meséljenek továbbiakat. Tanulság ugyan nincs, de mindig öröm, ha mások életébe leshetünk, kukkoljon most kicsit ön is.

Hirtelen felindulás

Az esetek egy része abból adódik, hogy hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy a közösségi szájtok a közösségre épülnek, így sokan látják ugyanazt. Marihuánafüggés és munkaerőpiaci problémák az alábbi történetekben:

"Az első magyarországi Million Marijuana Marchnak annyira megörültem, hogy elkezdtem az iwiw üzenőfalán hirdetni, meg röviden vitatkoztam pár ismerősömmel, hogy van-e ennek létjogosultsága, vagy sem - szintén az üzenőfalon. Pár nappal később az iskolában, osztályfőnöki órán felmerült a téma. Mint kiderült mindenki olvasta, amit irtam. A ciki csak az volt, hogy én abban az osztályban nem diák vagyok."

"Kedves pajtikámtól kérdeztem egy zárt levelezőlistán nemrégiben, hogy hogy áll az álláskereséssel. Néhány perccel később csörgött a telefonom. Pajtim nem túl nyájasan közölte velem, hogy a listán megtalálta a JELENLEGI főnöke címét is. Halált megvető bátorsággal, kihasználva főnöke kávészünetét beosont az irodájába és törölte a nemkívánatos levelet. Nem sokkal később egy sörözés alkalmával már viccelődtünk a történteken. Ő is mondott egy rövid történetet rólam meg anyuról."

Szerelem

A beküldött történetek közül legtöbb szerelmi témájú volt, és leginkább a megcsalt, megbántott szerelmes online ámokfutásáról szólt, de kaptunk pozitív kicsengésű love storyt is. Megfigyelhető, amint a szerelem a fifikás gonoszság legkreatívabb formáit váltja ki az emberből.

"Van egy ismerősöm (Erzsó), aki 3 évig járt egy sráccal. A kapcsolatuknak azért lett vége, mert egyrészt Erzsó meghízott, másrészt a srác megcsalta őt, és az a bizonyos "harmadik fél" (Reni) terhes lett. Most - 3 évvel a szakítás után - Erzsó már újra boldog párkapcsolatban él. Jelenlegi párja jó hatással van rá. Mellette sok hasznos dolog mellett rálelt az internetezés örömeire, és fel is került az ilyen iwiw, myvip, stb típusú oldalakra. Nemrég azonban némely oldalakon megjelent Reni. Ahol lehetett ismerősnek jelölte Erzsót, aki ugyan meglepődött, de visszaigazolta. Pár napja Reni valamiért felrakott Erzsóról egy régi képet, "a férjecském Bözsikéje (a tank)" felirattal. Már maga a felirat is önmagáért beszélt. (Talán egy picit jelezte is Reni férjével való állapotát) A kép eredetileg nem digitális fényképezővel készült, hanem rendes tr-es géppel. De Reni még arra is szánt időt, hogy beszkennelje. A myvip-en ugyebár van egy képek nézettségét mutató számláló. Mikor én utoljára láttam, Erzsó képét alig két hét alatt majdnem annyian tekintették meg, mint Reni fél éve felrakott képeit. Érdekes módon a kép valamiért csak rövid életű volt. Három hét múlva már nem volt az oldalon."

"Nem szoktam bosszút állni, de egyszer megtettem. Megismerkedtem egy fiatalemberrel. Cirka két hónapja voltunk együtt, és gyanús volt vad szex és heves udvarlás közepette, hogy ha néha én hívom fel, nem érem el telefonon. Többször rákérdeztem, hogy előfordulhat-e, hogy van valaki az életében. Erre mindig hevesen tagadott és hol Istennőnek, hol Szépségemnek hívott. Amikor már végképp nem bírtam tovább a gyanúval együttélni, végignéztem mind a 300 nőismerősének adatlapját és csodák csodája az Sz betűnél megtaláltam a páromnak hitt férfiút egy másik hölgy adatlapján, mint a kedvese... Levél ment a hölgynek... Ezután pedig nekem jött telefon a fiatalembertől, hogy tönkretettem az életét. Állítólag egy éve voltak együtt és a férfiú korábbi esküvőjét azért mondta le egy másik hölgy, mert az esküvő előtt egy-két héttel bukott le, hogy kettős (vagy ki tudja hányas) játékot űz. Mindketten törölték az eset után magukat az iwiwről, bár azóta a hölgy újra regisztrált, immár pasikép nélkül."

"Volt egy lány, aki abba a fórumba írogatott, amibe én. Megnéztem az adatlapját és láttam róla egy kihívó fotót. Gondoltam, írok neki egy okító levelet. Beleírtam, hogy szerintem vegye le a képet, mert így csak parasztok fognak neki írni. Jött a válasz hamarosan, hogy egy paraszt már meg is tette... Erre visszaírtam, hogy a helyében nem szólnék be, utóirat: Az életeddel játszol!. Ez két éve történt, azóta is együtt vagyunk (sztorink már az FHM-et is megjárta.)"

Rémisztő

A legdurvább történet vitathatatlanul az alábbi volt. Annyira bizarr, hogy valószínűleg igaz, egyébként sem feltételezzük, hogy bárki ilyennel viccelne:

"Csak játszottunk a gondolattal, hogy használjuk az iwiw-et.. Egy taxis megerőszakolta egy barátom ex-szívehölgyét. Az illető neve ismert volt számunkra, iwiw-en is meglett.. Végül a lány kérésére nem írtunk neki, a feleségének, és az ismerőseinek egy levélkét a történtekről. Pedig kellett volna."

Vidám, de kamusztori

Éles szemmel kiszúrtuk, hogy a történetek közül akad olyan is, amelyben a szerző - bár őszinteségre szólítottuk fel - nem élt a kitárulkozás lehetőségével, hanem inkább viccelődött. Végül következzen ezek közül egy:

"A kutyám megette a lovamat, én meg elmondtam mindenkinek, így a kutyám is olvasta, és szomorú lett. Ezért meg kellett ennem a kutyámat. Így aztán most itt vagyok ló és kutya nélkül. Jaj de magányos az élet."