Magdolna
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Virtuális világot épít a Sony és a Microsoft

2008.10.09. 15:30
A napokban zajló Tokyo Game Show-n egyszerre jelentette be a Sony és a Microsoft, hogy beleveti magát a virtuálisuniverzum-bizniszbe. Az egyik világ komolyabb, a másik játékosabb, hogy mennyire használhatók, legkésőbb decemberre kiderül.

Egymástól független virtuális világokat hoz létre még az idén a Sony és a Microsoft is, bár nyilván nem egymástól függetlenül. A napokban zajló Tokyo Game Show-n csütörtökön a két cég egyszerre jelentette be, hogy a Second Life-hoz hasonló, egymással kommunikáló avatárokkal benépesített univerzumokat, sőt metaverzumokat készít konzoljaira, a PlayStation 3-ra (Sony), illetve az Xbox-ra (Microsoft).

Otthon, Új Élmény

A Sony Home nevű, többször bejelentett, majd elhalasztott világáról még csak annyit tudni, hogy valamikor idén megjelenik, a Microsoft New Xbox Experience nevű online univerzuma november 19-én debütál.

Az előzetes hírek szerint a Sony Home-ja, amelynek bétaverziója a nyáron már szűk körben elérhető volt, a játékokra helyezi a hangsúlyt: a tartalom 24 játékgyártótól érkezik a PlayStationre.

Sony Home for PlayStation 3

A Microsoft a jelek alapján a Sonyénál általánosabb célú univerzumot gyárt, amelyben az ismerkedés és a játék mellett filmeket lehet nézni, vagy fotóalbumokat feltölteni-megosztani.

Microsoft New Xbox Experience

Az online világoktól sok cég sokat vár: az IBM néhány éve egyenesen a háromdimenziós böngésző felé tett első lehetséges lépésként beszélt a Second Life-ban való részvételéről. Nemrég egy újdonsült óriás, a Google is beszállt a metaverzum-őrületbe; sajnos a Lively egyelőre túl lassú és bugos ahhoz, hogy helyettesítse a linkelős-kattintgatós módszert.