Ingyen napozás a kamerák előtt

2000.08.09. 12:24
Egy hannoveri szolárium tulajdonosának támadt egy hirtelen ötlete, miközben a Big Brother sorozatot figyelte a tévében. Mi történne, ha a kabinokba webkamerákat szerelne, és a barnulásra vágyók némi leskelődést eltűrve ingyen használhatnák a napozópadokat? Manuel Scholz nem tétovázott sokáig, és üzleti alapon összenövesztette a Big Brother megoldást a barnulás iránti igénnyel.
A GratisSolarium.de (ingyenes szolárium) oldalt augusztus elején indították. A gyakorlatban a rendszer így működik: a létesítmény látogatói teljesen ingyen használhatják a szoláriumokat. Ezért cserében el kell fogadniuk, hogy valaki mindig figyeli őket.

Ingyen szolárium - webcam előtt
Ez az ára a napozási lehetőségnek, hiszen Scholz minden kabinban elhelyezett egy webkamerát. A hálón keresztül betérő kíváncsiak ezek segítségével nyomon követhetik, milyen népek fekszenek éppen a grillezőben.

Néhány kamerát úgy helyeztek el, hogy a napozópadok belsejét is mutassák, és egészen bőrközeli felvételeket készítenek az áldozatról. Ez a lehetőség, illetve hogy augusztus 25-én a Big Brother sorozatból ismert Sabrina látogat el (állítólag) a webes szoláriumba, vélhetőleg nem rontja le a látogatottságot.

A site főoldalán az egyik fő link mutatja az ingyen szoli elérhetőségét. Innen messziről az lehet fontos, hogy nem csak a napozás ingyenes, de a nézelődés is. Az egész üzletet hirdetésekkel, bannercsíkokkal finanszírozzák. Ezek többsége a témához látszólag illeszkedő sikamlós pornóoldalakra invitál.

Magán az oldalon kissé még látszik a kezdeti lendület heve. Az oldal még a németül értőknek is kusza képet mutat. A nyitóoldalról a nagy középső képre kattintva lehet továbblépni, majd a kamerás feliratot kell választani. Csalinak mindenhova szex hirdetéseket szórtak, de azokat ignorálni kell.

A belépéshez még valami hulladék email címet kell még beírni (az elsődleges cím használata ellenjavallt, tekintve a várható iszonyatos mennyiségű pornó-spamot). Az átdolgozott kamerás oldalon a kabinok és látószögek közül választhatunk. A napozóágyon belüli webkamera (InnenCam 1) csak a listából érhető el.

Néhány nappal ezelőtt még lassú volt az oldal, és állóképeket lehetett csak látni. Mostanra egy Java megoldással önmagától frissülő képet közvetítenek a kabinokból. Az ötlet fejlődését jelzi, hogy a szolárium ügyeletesét chat-on keresztül el lehet érni, és rajta keresztül adott esetben akár egy éppen magát sütögető vendéget is meg lehet kérni, hogy jöjjön már beszélgetni (otthonra bezártaknak ismerkedési lehetőség, sőt így legalább nem veszünk zsákbamacskát).

Túl sok időt nem töltöttünk ugyan a kínálat felmérésével, de napozó embert még nem sikerült megfigyelni. A pultnál most éppen álldogálnak páran, de az öt vagy hat szoliból legalább három üres.

De Scholz úr eközben már terjeszkedési terveken töri a fejét: az ötletet franchise formában értékesíteni szeretné. A következő ilyen lehetőség a tervek szerint Skandináviában indul majd.  • Tippek
  • Árfolyam