Alfréd
-2 °C
2 °C

Az XP Apple-gúnyában

2005.01.14. 11:00
A Flyakite OSX fejlesztői mindent megtettek a tökéletes illúzió kedvéért. Apple-formára szabták a belépésre szolgáló párbeszédablakot és a Windows betöltésekor mutatkozó logót is.
Az ingyenesen letölthető Flyakite OSX minden Windows XP-felhasználó számára lehetővé teszi, hogy az operációs rendszerének klasszikus Mac OS-megjelenést kölcsönözzön.

A freeware-ként hozzáférhető alkalmazás a Der Standard tapasztalatai szerint gond nélkül telepíthető, megfelelő felhasználói jogosultság mellett automatikusan elvégzi az XP rendszerleíró adatbázisának (registry) módosításait.

Nincs spyware és adware

A Flyakite OSX telepítőkészlete kereken 18,5 MB méretű. A fejlesztők a nagy érdeklődés miatt több mirrort is munkába állítottak.

#alt#
A Vezérlőpult
Ami ma már ingyenes programok esetében felettébb furcsának számít, az Windows-alapú Apple-gúnya a tapasztalatok szerint teljességgel mentesnek mutatkozik a kémprogramoktól és a reklámokat erőltető segédalkalmazásoktól. A fejlesztők ügyeltek arra is, hogy minden szükséges fájlt a Windows-könyvtáron belül saját dossziéba pakoljanak.

Spéci belépőablak

Az alkalmazás ezen kívül a registryben tett bejegyzéseit is megkísérli egy helyen összefogni. Az eltávolítás során a Flyakite OSX valamennyi beállítást és módosítást az eredeti állapotába helyez vissza.

A Flyakite OSX rendszerkövetelményei közé tartozik a Windows XP vagy legalábbis Windows 2003 Server megléte. A fejlesztők mindent megtettek a tökéletes illúzió kedvéért, Apple-formára szabták a belépésre szolgáló párbeszédablakot és a Windows betöltésekor mutatkozó logót is.

Kimaradt a hullámzó púp

A felhasználó mindebből annyit lát, hogy immár Macintosh gép elé telepedhet, legalábbis a grafikai megoldások próbálnak a Mac OSX-re hasonlítani. A Windows új ruhája a formai hűség kedvéért kiegészítő kurzorokat, hangokat és háttereket is telepít.

Az Index karácsonyi Mac-tesztjében dicsért dinamikus és jellegzetes alsó programválasztó sort viszont a jelek szerint nem sikerült megvalósítani.