Auguszta
-7 °C
0 °C

Verekedés a levelesládában

2000.11.07. 15:02
A Kool and the Gang együttes egyik zenésze, illetve egy kosztümös japán tisztségviselő diszkógömb alatt rugdossák egymást. Érszaggató izgalom, észbontó ütésváltások. Ez a BattleMail Kung-Fu - egy olcsó szórakozás autentikus pofonhangzással.
A BattleMail ötlete egyszerű, és mint ilyen, zseniális: olyan hálózati játékokat fejlesztenek, amelyben a játékosok e-mailben harcolnak egymás ellen.

Ez alatt természetesen nem a szokásos anyázós e-mail-harcot kell érteni, a BattleMail játékai teljesen hagyományos egy az egy ellen típusú játékok. Az alapelv, hogy az egyik harcos kihívja a másikat, elküldi az ütéseit és a védekezéseit. A kihívott fél szintén kiválasztja ütéseit és védekezéseit, majd a játékprogram egy rövid párbaj keretében összeveti a kettőt, és pontoz.

Játékmánia

Munkahelyi viszály elsimítása
Amikor ezt a cikket írom, a BattleMail első játékával, a BattleMail Kung-Fuval 442900 regisztrált felhasználó szórakozik világszerte.

A játék népszerűsége tehát egy jóindulatú e-mail vírus terjedésének sebességével növekszik. A levelek minden egyes harc során a Battlemail szerverén keresztül mennek, így nem nehéz célzott módon nyomni a kis játék ablakának aljába a hirdetéseket - ezek teszik lehetővé, hogy ingyenes legyen a játék.

A Kung-Fu egyébként csak ez első BattleMail-játék - ennek a játéksémának jó sok variációja létezik -, már el is készült a következő rész, a BattleMail-soccer, amelyben a kung-fus bokacsattintás, gyomortockos, és a fejrúgás helyett tizenegyesrúgásokat lehet variálni.

Pici emberek

Az öt karakter
Rajonganak értük
A sport új, de a karakterek maradtak. Öten vannak: három férfi, két nő, egy afroamerikai, egy ázsiai és három europid. A bevezetőben megemlített zenész a San Franciscó-i születésű Lawrence Jackson, aki diszkótáncos alapon adja elő a harcművészetet. Kai Kinsaki, egy ázsiai őstehetség, bár jobban szereti a karatét és a kendót, azért a kung-fu is megy neki. Annie Neilson, egy svéd sítanár, emiatt nagyon szexi a mozgása. Brad, egy napfény addikt ausztrál gördeszkás, aki verekedős is. Nem utolsó sorban pedig köztük van Holly, egy angol iskolás lány, a szadistább-alkoholistább fajtából, róla elsősorban Melanie C jusson eszünkbe, aki jelenleg is egy kékvizű medence alján várja, hogy vége legyen az elvonókúrának.

A Kung-Fu harc során egyébként 729 különböző ütésekből álló támadást hajthatunk végre, ami azt jelenti, hogy körülbelül a huszadik játszmánál a hét megszerezhető övvel együtt is rendkívül unalmassá válik a játék. Az is igaz, hogy ezt minimalizmusnak érzékelve sokan képesek eltűrni, olyannyira, hogy a kung-fu harosok klánokat is alapítanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!