Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Fiktív állampolgárságot nyerhetnek az internetezők

2003.04.14. 14:46
Novistranai állampolgárságot nyerhetnek azok az internetezők, akik regisztrálják magukat az Eidos játékgyártó sorsolására. A húsz nyertes nevét adhatja az Eidos készülő stratégiai szimulációs játéka, a Republic: The Revolution karaktereinek. A játék a fiktív ex-szovjet köztársaságban, Novistranában játszódik.
Az Eidos Interactive játékgyártó sorsolásának nyertesei szerepelhetnek a cég készülő új stratégiai szimulációs játékában. A Republic: The Revolution című játék a fiktív ex-szovjet köztársaság, Novistrana életét modellezi, a nyertesek közül húszan "novistranai állampolgárságot" nyerhetnek, vagyis a nevüket adhatják egy karakternek a játékban.

Bevándorlók

A nyerteseket a novistranai bevándorlási hivatal értesíti új lakcímükről, ez alapján megtalálhatják a játékban a róluk mintázott szereplőt. További száz nyertes a vezetéknevét adhatja egy novistranai lakosnak, a neveket véletlenszerűen osztják ki a szoftver fejlesztői a polgárok között.

"Novistrana tökéletes színhelye új stratégiai-szimulációs játékunknak, a Republic: The Revolution-nek. Reméljük, sokan élnek a lehetőséggel és válnak részévé a játéknak." - nyilatkozta Kathryn Clements, az Eidos termékmenedzsere az Ananovának.

Az állampolgársági kérvényen a személyes adatok megadása mellett olyan kérdésekre is válaszolnia kell a jelentkezőnek, hogy milyen párt tagjává válik, ha megkapja az állampolgárságot: a náci, a jobboldali vagy a liberális párt közül választhatnak az érdeklődők. Egy másik kérdés pedig szabálykövető magatartásukat firtatja.

A sorsolásra április 15-ig lehet a Novistranai Köztársaság weboldalán jelentkezni, a nyerteseket április 30-ig értesítik. A játék várhatóan idén nyáron kerül a boltokba.