Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Windows fut a mobilokon is

2003.06.23. 12:13
A Microsoft hétfőn dobta piacra a hordozható kézi készülékekbe szánt szoftverek legújabb verzióját, s ezt az alkalmat használta fel arra is, hogy a mobil eszközökre gyártott termékeit egységes márkanév alá terelje.
A redmondi szoftveróriás nem túl meglepő módon a Windows márka kiterjesztésével egységesíti termékeinek névpalettáját, a mobil eszközök piacán ezentúl a Windows Mobile brand lesz a hívó szó - jelentette a Reuters. Korábban több név alatt - például Pocket PC, illetve Windows CE - futottak a Microsoft mobilszoftverei.

Piacvezető a Palm

Megfigyelők szerint az egységesítés újabb lépés abban a küzdelemben, amit a Microsoft vív a Palmmal mobil eszközökön futtatható szoftverek piacán az iparági standarddé válásért. Az IDC tanulmánya szerint 2002 második felében az Egyesült Államok kéziszámítógép-piacának 71 százalékát a Palm-szoftverek uralták.

Az új Microsoft névsor nem jelent rövidebb elnevezéseket, hiszen a kéziszámítógépen futtatható szoftver dobozán a "Windows Mobile 2003 for Pocket PCs" felirat lesz látható, míg a mobiltelefonok esetében a "Windows Mobile for Smartphones" lesz a hivatalos név. Ez utóbbi termék még az idén piacra kerül.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft