Ödön
2 °C
11 °C

Regionális irodát nyit Budapesten az Apple

2010.01.22. 16:10 Módosítva: 2010-01-22 16:35:48
A vállalat megerősítette a bloggerek által felfedezett álláshirdetésekre alapozott feltételezést: a magyarországi irodából koordinálják a kelet-európai értékesítést.

Az Apple az IT Cafénak hivatalosan is megerősítette, hogy regionális kereskedelmi irodát nyitott a magyar fővárosban. Tanya Ridd, a Mac-, iPod- és iPhone-gyártó brit leányvállalatának szóvivője elmondta: a budapesti központ felel felel majd a kelet-európai térség országaiért.

Amint azt korábban megírtuk, az Apple weboldalára decemberben öt olyan álláshirdetés is felkerült, amelyben budapesti munkavégzésre toboroznak alkalmazottakat. A publikált munkaköri leírásokból az volt kiolvasható, hogy a vállalat a budapesti irodát regionális központként képzeli el, ugyanis több új pozíció – többek között a disztribútori kapcsolatokért felelős account executive, az iPhone-viszonteladókkal kapcsolatot tartó channel manager és az általános kiskereskedelmi vezető – hatásköre szomszédos, illetve térségbeli országokra is kiterjed.

Az Appleblog szerint az Apple tavaly októberben alapította meg a budapesti kirendeltséget, amelyben egyelőre hárman dolgoznak.  A leányvállalatot, az Apple Hungary Kft.-t ugyanakkor a cégnyilvántartás szerint már 2009 májusában bejegyezték. Az amerikai vállalat korábban csupán termékeinek hazai disztribútorán, az Apcom Kft-n, illetve egy pr-ügynökségen keresztül képviseltette magát az országban.

Ha a meghirdetett állásokat betöltik, nyolcan dolgoznak majd a fővárosi irodában. Az Apple ennél többet nem mondott magyarországi terveiről, nem árulta el, hogy hány főt terveznek hosszabb távon foglalkoztatni a budapesti képviseletnél, és azt sem, hogy számíthatnak-e a magyar felhasználók arra, hogy belátható időn belül megnyílik előttük az iTunes Music Store.

A vállalat a betelepüléssel egy időben több feladatot is átvett a hazai forgalmazótól: többek között kezébe vette a szerviz üzemeltetését, saját hatáskörébe vonta a szoftverek honosítását és a magyarországi weboldal működtetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?