Ida
6 °C
9 °C

Egyesülhet az Elender és az Euroweb

2004.06.16. 14:15
A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta azt a tranzakciót, amelynek eredményeképpen Magyarország legnagyobb üzleti internetszolgáltatója jön létre.
A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított eljárásban engedélyezte azt a tranzakciót, amelynek során az Euroweb International százszázalékos tulajdont szerzett az Elenderben. Az Elender hetvenhét százaléka a Wallis tulajdonában volt, míg a maradékon fele-fele arányban Kóka János, a társaság vezérigazgatója, és Lepp Gyula, az egykori alapító osztozkodtak.

A két cég a következő néhány hónapban forr egybe, a jogi értelemben vett egyesülés ősszel valósul meg. A folyamat során az Euroweb magyarországi leányvállalata beolvad az Elenderbe, amely ezután felveszi az Euroweb Magyarország nevet, jelentette be szerdán Kóka János, az új társaság elnöke.

Törő Csaba, az Euroweb International és az Euroweb Magyarország vezérigazgatója elmondta: az egyesüléssel Magyarország legnagyobb üzleti internetszolgáltatója jön létre, amely várhatóan hétmilliárd forint éves bevételt szerez. Az új cégben százharmincan, azaz a korábbinál harminccal kevesebben lesznek, és az egyesüléssel idén százötvenmillió forintot megspórolnak, mondta el a cégvezető.

Kicsit nagy cég?

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a jövőben érzékelhető változások lesznek, és az új vállalat megpróbálja a gyakorlatba átültetni a nemrégiben elfogadott Elektronikus Hírközlési Törvényben megfogalmazott elveket. Törő Csaba szerint csak az internetből nem lehet megélni, ezért a telefonszolgáltatásba is beszállnának, ennek a technikai megvalósításával kapcsolatban azonban nem közölt részleteket.

A cégvezető szerint hosszú távon infrastrukturális verseny alakul ki, és "a második kicsi Matáv" is összejöhet.