Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hirdetői perelik a Google-t

2005.08.09. 11:40
Az alig egy éves tőzsdei pályafutása során sikert sikerre halmozó Google a legfrissebb hírek szerint perrel néz szembe. Hirdetői szerint ugyanis túlszámlázta a keresőoldal az ott megjelent hirdetéseket.
A Google árbevételének legnagyobb hányada a kereséshez kötött hirdetésekből származik. A hirdetők egy szoftver segítségével állíthatják be, mennyit hajlandók egy nap maximálisan hirdetésre áldozni.

Túl a határon

A Kaliforniában beterjesztett vádak szerint a Google ezt a limitösszeget gyakorlatilag nem vette figyelembe. Ennek következtében a megengedett határösszegnél többet számlázott a hirdetőknek.

A perre készülő hirdetőket képviselő jogászok egyelőre nem nyilatkoztak. A Google illetékesei szerint azonban alaptalanok a vádak, melyet a bíróságon be is bizonyítanak majd.

A társaság részvényei 1,1 dollárral gyengültek, így 291,25 dolláron zárták a kereskedést. A papírok jelenleg 7,2 százalékkal a 313,94 dolláros csúcs alatt forognak. Ennek azonban nem a kilátásban helyezett per az oka, hanem az, hogy a legutóbbi jelentésben nyilvánosságra hozott számok az elemzői várakozásokat felülmúlták ugyan, a felfokozott piaci elvárásoknak azonban nem tudtak megfelelni.