Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Duplázott a Google

2006.07.21. 14:55
Sikeresen túlszárnyalta a Google az elemzők várakozásait, és egy év alatt több mint kétszeresére növelte profitját. Ezzel szemben legfőbb riválisa, a Yahoo nagyot bukott.

Három hónap alatt 721 millió dolláros bevételt szerzett a Google, míg tavaly ugyanebben a periódusban csupán 342 millió dolláros bevétele volt. A cég szerint a látványos növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy sikerült időben bemutatniuk az új termékeiket és szolgáltatásaikat. Az egy évvel korábbi állapothoz képest hetvenhét százalékos, az előző negyedévhez képest kilenc százalékos volt a növekedés.

Yahoo?

A Google a New York-i tőzsdezárás után tette közzé a jelentését, és részvényeinek értéke másfél százalékot erősödött a zárás utáni órákban. Fő riválisa, a Yahoo nem járt jól: részvényárfolyama 14 százalékot esett. A Yahoo hatalmas csalódást okozott a befektetőinek, mert bár 164 millió dolláros negyedévi profitja megfelelt a piaci várakozásoknak, még mindig nem tudta bemutatni saját online fizetési rendszerét.

Az előző negyedévben pozitívan reagáltak a Yahoo befektetői az eredményekre, holott azok áprilisban sem voltak valami fényesek. A 2006 első három hónapjában elért 159,6 millió dolláros profit 2005 hasonló időszakához képest 22 százalékos csökkenést jelent, ezt azonban 6 százalékos árfolyam-emelkedéssel honorálta a tőzsde.

Google!

Eric Schmidt, a Google első embere azt mondta a BBC-nek, hogy teljesítményük erős növekedése annak köszönhető, hogy mindig a felhasználói élmény minőségének javítására törekedtek, különösen a keresés és a hirdetések terén. A Google 44 százlékos piaci részesedéssel rendelkezik az amerikai piacon, és eladásainak több mint negyven százaléka Amerikán kívülről származik. Az elemzők optimistán nyilatkoztak a jól kereső céggel kapcsolatban, szerintük a Google még nem eresztett le, a cég bevétele jobb, mint amire számítottak, és magasak a tengeren túlról származó jövedelmek.