Ingyen ad Windowst a Microsoft

2004.11.25. 14:30
Akinek fogalma sincs arról, hogy a számítógépén futó Windows XP legális-e, most ingyen elvégezheti az operációs rendszer eredetiségvizsgálatát, jelentette be a Microsoft. A felhasználóknak nincs mitől félniük, mert ha kiderül, hogy a kereskedő kalózmásolatot telepített számítógépükre, a Microsoft odaadja az eredetit.
A Microsoft vonzó ajánlata kizárólag a november elseje előtt megvásárolt Windows XP rendszerekre vonatkozik és a gyártó személyenként csak öt másolatot hajlandó lecserélni. Bár a csereszoftver ingyenes, a felhasználónak kell állnia a csomagolás és a postázás költségét. Legális Windowst persze csak az kaphat, aki elküldi a számlája másolatát, és tanúvallomással támasztják alá, hogy melyik boltban vásárolta a szoftvert.

Ügyeskedő gyártók

Alex Hilton, a Microsoft licencpanaszokkal foglalkozó menedzsere a Cnetnek elmondta, hogy a kalózkodás jelentős része a hardvergyártói szektorban történik, és hogy nagyon jó minőségű hamisítványokkal találkoztak a Távol-Keleten és Kelet-Európában.

Hilton azt is elmondta, hogy míg a programban részt vevők nem számíthatnak jogi válaszlépésekre, a hamisítványok terjesztésében részt vevő forgalmazók annál inkább. A Microsoft ugyanis nem az egyéneket, hanem a forrásokat akarja célba venni. A Microsoft azt reméli, hogy pontosabb képet kaphat a kalózmásolatok elterjedtségéről, és abban bízik, hogy a fogyasztókat érdekli majd a kezdeményezés.

Nem várt siker

Amikor a redmondi szoftvergyártó elindította a szoftverek eredetiségét igazoló Windows Genuine Advantage programot, azt hitte, hogy összesen legfeljebb húszezren ellenőrzik rendszerüket, de egy hónap alatt több mint nyolcszázezren jelentkeztek a programra.  • Hírek
  • Bankszámla