Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ebben a formában megszűnt a Musical.ly

2018.08.02. 21:12

A főleg tinédzserek körében népszerű Musical.ly nevű appot mostantól máshogy kell hívni. Az új név a TikTok, ami az appot tavaly novemberben felvásárló kínai cég, a ByteDance egy létező szolgáltatása volt, de most összegyurmázták a kettőt, írja a Verge.

A lényeg ugyanaz maradt, ezzel is 15 másodperces videókat lehet készíteni, de a Musical.ly felhasználók (akiket egyébként a magyar tinik is musereknek neveznek) mostantól a TikTok felületét fogják használni. Az utóbbi egyébként Douyin néven Kínában nagyon népszerű, egy amerikai piackutatás szerint a világ második legtöbbet letöltött iOS appja volt 2018 első negyedévében, nagyjából 100 millió aktív felhasználója van havonta.

A Musical.ly egy szintén bődületesen népszerű dolog, aminek annyi a lényege, hogy bárki 15 másodperces videókat tud készíteni, ahogy zenére tátog vagy táncol. A Verge szerint kérdés, hogy egy ennyire erős rajongói táborral rendelkező appnak mennyire fog jót tenni az, hogy valamennyire megváltozik, akár névben, akár felületben. A tábor pedig tényleg hatalmas, érdemes visszaemlékezni erre az idei magyar musertalálkozóra, amit a tömeg miatt le kellett fújni.