Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érkezik a Surface Pro 6

RE2wVvC
2018.10.03. 12:26

Kedden bemutatta a Microsoft a hamarosan kapható Surface Pro 6 tabletet, a Surface Laptop 2 notebookot, valamint a kreatív alkotóknak szánt méregdrága Surface Studio egybegépet, de a sokak által várt Surface Phone helyett csak egy Headphones fejhallgató érkezett, zajszűrő funkcióval.

Erősítés és élettartam

A Surface Pro 6 tablet látványos átalakuláson ment át, ami a színét illeti, mert fekete hátlappal is kapható lesz. A vevők talán jobban örültek volna az usb-c portoknak, de ezen a téren nem történt válozás, maradtak a hagyományos, nagyobb méretű és szögletes csatlakozók.

Belül azért jókora upgrade történt, a Surface Pro megkapta a 8. generációs Intel processzorokat, amivel a teljesítménye állítólag 67 százalékkal javult. Az akkumulátor pedig elvileg 13,5 órát bír. Az alapgépben Core i5 processzor lesz, de kérhető Core i7-tel és akár 16 GB RAM-mal is.

A Surface Laptop 2 hasonló ráncfelvarráson van túl, mind a külsejét, mind a belsejét illetően. Ennek a gépnek az alapmodelljében már 8 GB RAM van a korábbi 4 GB helyett, a tárhely 128 GB-tól 1 TB-ig terjedhet, az aksi pedig állítólag 14,5 órát bír folyamatos videólejátszással.

Az asztali gép, a Surface Studio 2 tollal is vezérelhető 28 colos érintőkijelzővel van felszerelve, amit a kényelmesebb használat érdekében egészen hanyatt lehet dönteni. Ennek a gépnek 50 százalékkal javult a grafikus teljesítménye, az ára viszont maradt az egekben, 3500 dollártól indul fölfelé.

Microsoft
Microsoft

Előfizetéses modell

Úgy látszik a Microsoft nemcsak a Windows 10-et tekinti szolgáltatásnak, hanem a hardvereit is, legalábbis az Egyesült Állakmokban, ahol havi 25 dollártól indul a Surface gépek és a rájuk telepített Office 365 havidíja kétéves hűségkonstrukcióban. Nyilván a gép árától függ a havi összeg. Ez igencsak megkönnyíti a gép és a szoftver beszerzését, hiszen a Surface Pro 6 alapára 900 dollár, míg a Surface Laptop 2 ára kereken ezer dollárról indul.

A gépek október 16-án kerülnek a boltokba.

(Verge)