Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bőven van még mondanivalója az Apple-nek az őszre

2018.10.09. 16:10

Ha azt hitték, hogy a szeptember 12-i keynote-tal az Apple letudta az őszi melót, hát elég nagyot tévedtek. Mivel akkor az új okosóra és az új iPhone-ok vitték a prímet, és szó sem esett a cég tabletjeiről és egyéb eszközeiről, nem annyira meglepő, hogy októberben várhatóan lesz még egy nagyobbacska Apple-bemutató, ahol az új iPad-eket, új Mac-gépeket és miegymást ismerhetünk majd meg.

A mindig jólértesült 9to5mac.com szerint egyebek mellett összesen nyolcféle, wi-fis és sim-kártyás iPad Pro táblagép piacra kerülésére lehet számítani (az Apple-szakértő az iOS 12.1 beta oprendszer kódjában talált megingathatatlan utalást "iPad2018Fall" eszközökre, amit aztán egy a fejlesztésen dolgozó alkalmazott meg is erősített neki).

Ami a dizájnt illeti, az új táblagépek követik az iPhone-ok evolúcióját: az új iPad-ek teljesen a szélekig kiérő képernyővel érkeznek majd, nem lesz rajtuk Home-gomb. Ugyanakkor nem lesz rajtuk felül az Apple új telefonjaira annyira jellemző betüremkedés, mivel fölül hagynak annyi helyet az előlapon, amin elfér a kamera – legalábbis a 9to5mac.com információi szerint.

Mivel eltűnik az ujjlenyomatolvasó kezdőgomb, az új iPad-ekben is arcfelimeréssel működik majd a zár feloldása, köszönhetően a TrueDepth kamerarendszernek. A Face ID portré és fekvő állásban is működik majd, fejjel lefelé viszont nem.

Ami érdekes fejlemény lehet, hogy a 2018-as iPad pro USB-C csatlakozót kap (állítólag). Ezzel külső kijelzőkre, nagy monitorokra, okostévékre is át lehet küldeni a kijelző képét, a funkciót egy új beállítási panel kezeli majd az oprendszeren belül.

Az egyelőre nem tudni mikor sorra kerülő októberi bemutatón új Apple Pencil érintőceruzát is megismerhet a világ, amivel az iPad képernyőjére lehet minden eddiginél szebben, jobban, precízebben rajzolni, írni.