Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elektromos Vespa kétmillióért, jöhet?

gallery-02
2018.10.09. 13:30

Két évvel a bejelentése után végre Európában is kapható lehet az első, teljesen elektromos Vespa robogó, az Elettrica. Az anyavállalat, a Piaggio szerint a robogót 6 390 euróba, azaz picit több mint kétmillió forintba fog kerülni. Ez csaknem kétszer drágább a legolcsóbb benzines Vespánál.

Az európai előrendelések már most leadhatók; a járműveket később, de még idén le fogják szállítani a megrendelőknek. Az amerikai és kínai vásárlóknak 2019 elejéig várniuk kell.

Az Elettricát hagyományos hálózatról 4 óra alatt tölthetjük fel. A hatótávolsága 100 kilométer, a csúcsteljesítménye 4 kilowatt / 5,2 lóerő – nagyjából annyi, mint egy 50 köbcentis benzinmotoré. Igaz, azokon ritkán van 4,3 hüvelykes TFT kijelző a kormány két markolata között.

A Piaggio nem említette, hogy az Elettrica X, az elektromos motor hibrid verziója mikor kerülhet piacra, sem azt, hogy mennyibe fog kerülni. A tavalyi milánói motorkiállításon bemutatott robogó nagyjából ugyanazt tudja, de a kis méretű gázgenerátora nagyjából kétszeresére növeli a motor hatótávolságát. 

(The Verge)

(Borítókép: Vespa)