Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját zenestreamert indíthat a Sony

2018.10.12. 09:16

A Sony Music várhatóan saját zenei streaming szolgáltatást fog indítani. Kőbe vésett tervek még nincsenek, de Rob Stringer, a kiadó vezetője a BBC-nek szőrmentén említette a dolgot, amikor arról beszélt, hogy sokszor elégedetlenek a legnagyobb elérésű streamer, a Spotify működésével.

Stringer szerint a zenei streaming szolgáltatások a zeneiparban minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak, és a jelentőségük a jövőben tovább fog nőni. Kiemelte a Spotify-t, mint legerősebb piaci szereplőt, de azt sem hallgatta el, hogy sokszor elégedetlenek azzal, ahogy a Spotify a kiadványaikat kezeli. Utalt arra is, hogy a cég igazságtalanul osztja el a befolyó pénzt.

Stringer azt mondta, hogy a jövőben nagyobb ellenőrzést szeretnének gyakorolni a kiadóhoz köthető dalok és albumok felett. Ez azzal jár majd,hogy várhatóan saját online streaming szolgáltatást indítanak majd. Konkrétumokról még nem esett szó.

A Sony Music a világ második legnagyobb lemezkiadója (csak a Universal Music Group előzi meg), és több százezer kiadványuk van az elmúlt évtizedekből. Nemrég csaknem 300 millió dollárért felvásárolták a Michael Jackson-dalok jogait is birtokló EMI-t, tovább erősítve a cég piaci pozícióját.

(IT Café)