Kirúgnak egy csomó embert az NNG-től

2019.03.08. 16:59 Módosítva: 2019.03.08. 21:45

Komolyabb mértékű elbocsátások zajlanak az NNG-nél, hazánk egyik menő startupjánál, ahol több mint 900 fő fejleszt többek közt fedélzeti navigációs rendszereket különböző autógyártóknak. Egy általunk látott belső emailben Giles Shrimpton vezérigazgató arról értesítette a dolgozókat, hogy bár stabil a vállalat helyzete, mégis csökkenteni kell a létszámot körülbelül 10 százalékkal. 

Kérdésünkre az NNG megerősítette, hogy újragondolja, optimalizálja struktúráját, amivel együtt jár a létszám korrekciója. A vállalat magyarázatot is adott hozzá:

„Öt év alatt megháromszoroztuk az árbevételt, a létszám hasonló mértékben növekedett, cégeket vásároltunk fel Amerikában és Izraelben, jelentősen növeltük jelenlétünket Kínában. Közben a teljes autóipar mélyreható, folyamatos átalakuláson megy keresztül. A legnagyobb autógyártók részlegeket építenek le és akár regionális gyártóbázisokat is bezárnak, miközben teljesen más, új fejlesztőbázisokat állítanak fel.”

Mint hozzátették, a struktúra időnkénti ésszerű frissítése elvárt egy gyorsan növekvő cégben, amely egy teljes átrendeződésben levő iparág szereplője.

Ezt alátámasztja az is, hogy az NNG tavaly novemberben nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közel egymilliárd forintos támogatását, és azt vállalták, hogy 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtenek. Ebben a projektben 30 hónap alatt fejlesztenek ki egy újgenerációs navigációs rendszert, amely a következő évtizedekben piacra kerülő önvezető autókban alkalmazható lesz. A vállalat közölte, hogy a pályázati feltételekben és a támogatási szerződésben vállaltak teljesítését maximálisan szem előtt tartva dolgoznak tovább.

Bár azt is régóta pletykálják, hogy az NNG tulajdonosai a vállalat eladását is fontolóra vették, ezt nem erősítették meg az érdeklődésünkre, csupán annyit mondtak, hogy a sikeres informatikai cégek, mint amilyen az NNG is, világszerte vonzó felvásárlási célpontnak számítanak. 

Mindemellett úgy tudjuk, hogy az NNG dolgozói körében nem igazán rózsás a hangulat, növekvő bizonytalanságról számoltak be nekünk, mert azt látják, hogy fontos munkatársakat is elbocsátanak, és nem lehet tudni, hogy ki kerülhet még lapátra.  • Tippek
  • Bankszámla