Most már tényleg meg lehet rendelni a világ legügyesebb robotkutyáját

2019.09.24. 21:56

A Boston Dynamics Spot (korábban Spot Mini) nevű robotja két év alatt hihetetlenül népszerű lett az interneten köszönhetően azoknak a videóknak, amiket a fejlesztők rendszeresen megosztottak róla, és biztosan többeknek felcsillant a szeme, amikor a cég elnöke, Marc Raibert 2018 tavaszán bejelentette, hogy 2019-ben piacra dobják a robotkutyát.  

Ez meg is történt, a Boston Dynamics honlapján keresztül már le lehet adni az igényeket. A rossz hír az, hogy az egyszeri felhasználók számára Spot továbbra sem elérhető, a cég olyan vállalatok jelentkezését várja, akik meg tudják indokolni, hogy miért van szükség egy ilyen robotkutyára, és maximálisan ki tudják használni az adottságait a saját területükön, sőt, valószínűleg pluszpontot jelent az, ha segítenek a fejlesztésben. 

Hogy pontosan mi lesz egy Spot ára, azt nem tudni, a BD csak annyit árult el, hogy körülbelül annyiba fog kerülni mint egy autó, és hogy milyen kategóriájú kocsiban kell gondolkozni, azt a megrendelő egyéni igényei szabják majd meg, vagyis többek között azt, hogy hány és milyen specifikációjú robotot rendel. 

A Boston Dynamics 2016 júniusában mutatta a Spot Minit, ami 25 kilójával lényegesen könnyebb volt mint a többi fejlesztés alatt álló termékük. Spot jelenlegi verziója cserélhető akkumulátorral működik, és egy töltéssel átlagosan 90 percig működik. Az IP besorolása 54, és elvileg bírja a - 20 Celsius-fokos hideget és a 45 Celsius-fokos meleget is, és 5,76 km/órás sebességgel tud közlekedni. A gyártó szerint leginkább az építkezéseken, az olajbányászatban láthatják hasznát.   • Tippek
  • Lakáshitel