Jövőre már kapható lesz a világ legügyesebb robotkutyája

MPM 0342
2018.05.12. 17:00

A Boston Dynamics jövőre piacra dobja a Spot Mini nevű robotkutyáját – írja az Engadget.

Ezt a cég elnöke, Marc Raibert jelentette be egy konferencián, és két okból fontos fejlemény. Egyrészt a Boston Dynamics fejleszti a világ talán legügyesebb humanoid és állatokra emlékeztető robotjait. Másrészt az ismertsége és szakmai elismertsége ellenére a cég még soha egyetlen terméket se dobott piacra, a 26 éves működése során most jutott el először odáig, hogy ez egyáltalán belátható távolságon belülre kerüljön.

A Spot Mini képességeiről mi is többször beszámoltunk, írtunk például arról a videóról, amelyen bepakol a mosogatógépbe és sört visz a gazdájának, vagy legutóbb arról, amelyen emberi ügyességgel nyitja ki magának az ajtót. Ezt a februári videót itt is megnézhetik:

A cégnek most 10 prototípusa van, még idén további 100 darabot akarnak legyártani, és Raibert szerint már dolgoznak azon a gyártócégekkel, hogy a jövő évi piacra lépésre felpörgessék a termelést.

Arról, hogy mennyibe fog kerülni a robotkutya, nem beszélt. A Spot Mini célközönsége azonban elsősorban nem a mezei felhasználók lesznek, inkább biztonsági őrjáratokon vagy építkezéseken veszik majd hasznát.

A Boston Dynamicsot  tavaly nyáron vette meg a japán Softbank nevű cégóriás  a Google-anyacég Alphabettől.  • Tippek
  • Hírek