Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre már kapható lesz a világ legügyesebb robotkutyája

MPM 0342
2018.05.12. 17:00

A Boston Dynamics jövőre piacra dobja a Spot Mini nevű robotkutyáját – írja az Engadget.

Ezt a cég elnöke, Marc Raibert jelentette be egy konferencián, és két okból fontos fejlemény. Egyrészt a Boston Dynamics fejleszti a világ talán legügyesebb humanoid és állatokra emlékeztető robotjait. Másrészt az ismertsége és szakmai elismertsége ellenére a cég még soha egyetlen terméket se dobott piacra, a 26 éves működése során most jutott el először odáig, hogy ez egyáltalán belátható távolságon belülre kerüljön.

A Spot Mini képességeiről mi is többször beszámoltunk, írtunk például arról a videóról, amelyen bepakol a mosogatógépbe és sört visz a gazdájának, vagy legutóbb arról, amelyen emberi ügyességgel nyitja ki magának az ajtót. Ezt a februári videót itt is megnézhetik:

A cégnek most 10 prototípusa van, még idén további 100 darabot akarnak legyártani, és Raibert szerint már dolgoznak azon a gyártócégekkel, hogy a jövő évi piacra lépésre felpörgessék a termelést.

Arról, hogy mennyibe fog kerülni a robotkutya, nem beszélt. A Spot Mini célközönsége azonban elsősorban nem a mezei felhasználók lesznek, inkább biztonsági őrjáratokon vagy építkezéseken veszik majd hasznát.

A Boston Dynamicsot  tavaly nyáron vette meg a japán Softbank nevű cégóriás  a Google-anyacég Alphabettől.