Újabb fideszes oldal vált elérhetetlenné a Facebookon

2023.08.07. 09:34
A Facebook üzemeltetői a ferencvárosi után a váci Fidesz oldalát is eltávolították az egyik legnagyobb közösségimédia-platformról.

A Fidesz váci szervezete erre válaszul hivatalos panaszt emelt a Facebook anyacégénél, a Metánál. Szerintük különös egybeesés, hogy abban a városban történik mindez, „ahol a baloldali polgármester első intézkedése volt, hogy megtiltsa az önkormányzati alkalmazottak szabad véleménynyilvánítását”.

„Kértünk a Facebooktól egy felülvizsgálatot ezzel kapcsolatban, illetve hogyha ez nem sikerül, akkor fogunk csinálni egy új Facebook-fiókot. Nyilvánvalóan nagyon fontos. Ugye az a furcsa, hogy ez a szájzárrendelet városában történt. Ugye Matkovich Ilona első intézkedése volt, hogy szájzárat rakott minden dolgozójára, minden alkalmazottjára. Tehát minden csak az ő engedélyével történhet” – nyilatkozta a Hír TV-nek Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke.

A Facebook korábban azt kommunikálta, hogy azokat a fiókokat tiltja le, amelyekről feltételezhető, hogy nem felelnek meg az általuk meghatározott felhasználási feltételeinek.

Pontokba szedték, miért járhat eltiltás

A Súgóközpontban találhatunk egy leírást arra vonatkozóan, hogy milyen esetekben alkalmazhatják a platform üzemeltetői a tiltást. Ezek a következők:

  • a használati feltételeknek nem megfelelő bejegyzések közzététele;
  • hamis név használata;
  • visszaélés valakinek a személyazonosságával;
  • a közösségi alapelveknek nem megfelelő, nem engedélyezett viselkedés folytatása;
  • kapcsolatfelvétel másokkal zaklatás, hirdetés, promóció vagy egyéb, nem megengedett magatartás céljából.

A tiltásoknál sokszor hivatkozott közösségi alapelvek szerteágazó dokumentum, érinti többek között az erőszakot, az uszítást, a veszélyes személyeket és szervezeteket, a csalást és félrevezetést, a gyermekvédelmet, a szexuális kizsákmányolást, a megfélemlítést és zaklatást, a magánélethez fűződő jogokat, a meztelenséget, az álhíreket, valamint a szellemi tulajdon védelmét. Itt könnyen átlátható verzióban olvasható.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM