Világszerte akadozik az Instagram és a Messenger, több ezer hibajelentés érkezett

2024.04.03. 20:52 Módosítva: 2024.04.03. 21:01
Szerda este nyolc körül több ezer bejelentés érkezett világszerte arról, hogy az Instagram, a WhatsApp és a Messenger nem működik a rendeltetésének megfelelően. A Meta egyelőre nem kommentálta a helyzetet, de egy hónappal ezelőtt is hasonló leállások történtek.

Március elején már volt egy hatalmas leállás a Meta szervereiben, amikor órákig nem volt elérhető a Facebook, a WhatsApp, a Messenger, az Instagram és más, a cégcsoport portfóliójába tartozó oldal és alkalmazás.

Úgy tűnik, hogy most újra probléma van a vállalatnál, ugyanis a Downdetector szerint már több ezer bejelentés érkezett a Messenger, a Facebook, az Instagram, a Whatsapp és a Threads működési problémái miatt.

A legtöbb bejelentés a Whatsapp miatt érkezett.

A felhasználók leginkább arra panaszkodnak, hogy nem tudnak üzenetet küldeni egymásnak sem az alkalmazáson keresztül, sem pedig a weboldalon. A Meta még nem kommentálta az eseményeket.

A világszerte érkező kommentek arról számolnak be, hogy a Messengerben csoportoknak nem tudnak üzeneteket és képeket küldeni, vagy csak szimplán nem látnak megjelenő üzeneteket, mikor ott kellene lenniük. 

A WhatsApp-felhasználók a világ minden országából arról számolnak be, hogy se üzenetet küldeni, se fogadni nem tudnak. A Downdetector már több mint 22 ezer hibabajelentésnél tart. Néhányan arról számolnak be, hogy pillanatokra visszajön, aztán megint nem működik az applikáció.

Az Instagram nem frissíti a feedet (hírfolyam) és a sztorik sem működnek egyeseknél. Itt már több mint ötezer bejelentés érkezett a világ minden tájáról.

Megjött a Meta kommunikációja is egy rövid üzenet képében:

Jelenleg egy, a Cloud API szolgáltatását érintő üzemzavar van folyamatban. Mérnöki csapataink vizsgálják a problémát. Újabb frissítést adunk 4 órán belül vagy hamarabb, ha további információk állnak rendelkezésre

– írták a metastatus oldalon.

A WhatsApp is reagált az X-en:

Tudjuk, hogy néhányan problémákat tapasztalnak, azon dolgozunk, hogy mindenki számára a lehető leggyorsabban helyreálljon a 100 százalékos állapot

– írták posztjukban.

Ismét elindult a mémáradat, az X-felhasználók lubickolnak

Az egyik falhasználó szerint „amikor a Facebook, a WhatsApp és az Instagram nem működik, mindig ez van”.

 „Mindenki rohan a Twitterre (most már X) és a TikTokra, mert leállt az Instagram” – véli egy másik felhasználó.

 És egy klasszikus is visszatért az egy hónappal előtti felhozatalból.

Valaki szerint konkrétan „süllyednek” az applikációk.

 Végül egy hipotézis, ami beigazolódni látszik: a „WhatsApp és az Instagram szerverei havonta egyszer”.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM