2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kötelező reklámokat tesztel az Instagram, a felhasználóknál nincs sikere

2024.06.05. 14:04
A felhasználók számára átugorhatatlan hirdetéseket tesztel az Instagram. A platform döntésével a hirdetőknek kíván kedvezni, azonban a lépés nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében. A Meta, az alkalmazás anyavállalata közölte, hogy mindig új termékekkel és hirdetési megoldásokkal kísérletezik a változó fogyasztói trendeknek és üzleti igényeknek megfelelően.

Az Instagram olyan hirdetéseket tesztel, amelyeket a felhasználók nem tudnak átugrani – írja a BBC.

Bár a közösségi médiaplatformon a felhasználók jelenleg átlapozhatják vagy elgörgethetik a reklámokat, az Insta most azonban egy „reklámszünet” nevű funkciót tesztel, amely nem teszi lehetővé a hirdetéstől való gyors megszabadulást.

„Néha előfordulhat, hogy meg kell néznie egy hirdetést, mielőtt folytathatná a böngészést” – ezt közli a Meta tulajdonában lévő Instagram azokkal, akik további információkért kattintanak. A reklámokon egy időzítő jelenik meg, amely nulláig visszaszámol, mielőtt a normál funkció folytatódna.

Az Instagram megerősítette a BBC-nek, hogy a kísérlet folyamatban van.

Mindig olyan formátumokat tesztelünk, amelyek értéket teremthetnek a hirdetők számára

– áll a közleményben, hozzátéve, hogy további frissítéseket hajtanak végre, ha a teszt állandó formátumváltozást eredményez.

A Meta közölte, hogy mindig új termékekkel és hirdetési megoldásokkal kísérletezik a változó fogyasztói trendeknek és üzleti igényeknek megfelelően.

A hirdetőknek tetszhet, a felhasználóknál nincs sikere 

A (szintén a Meta által üzemeltetett) Threads egyik felhasználója „őrültségnek” nevezte a lépést, agresszív nyomulásnak, hogy a vállalat több hirdetési dollárt szerezzen. Mások a platform bojkottálását helyezték kilátásba. „Egyszerűen nem fogunk görgetni” – mondta az X (korábban: Twitter) egyik felhasználója. 

Nem a Meta az első nagy technológiai cég, amely arra kényszeríti az embereket, hogy reklámokat nézzenek.

A YouTube arról ismert, hogy nem átugorható hirdetéseket jelenít meg azoknak, akik nem fizetnek a reklámmentes prémiumért. A hirdetők 15-30 másodperces, nem átugorható reklámvideókkal célozhatják meg a YouTube-nézőket, amelyek más videók előtt, közben vagy után jelennek meg. A Google, a YouTube anyavállalata igyekszik visszaszorítani a reklámblokkolókat is.

Nem egyértelmű azonban, hogy a felhasználók kényszerítése, hogy több reklámot nézzenek, valóban segíti-e a vállalatok eredményeit. Egy, a TikTok által januárban közzétett tanulmány szerint a nézők reklámokra kényszerítése valójában kisebb elkötelezettséghez vezethet. A megkérdezettek több mint 70 százaléka vélekedett úgy, hogy nagyobb valószínűséggel kötődne a hirdetési élményhez, ha lehetőség lenne azok kihagyására.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM