Nem fél az emberből lett kísérleti nyúl

2010.10.07. 14:04
Gyógyszercégeknek ajánlotta fel testét egy olasz munkanélküli. Évente 15-20 napot dolgozik, és a kísérletek jelentőségétől függően napi 250-600 eurót keres.

"Svájcban élő rokonaimnál újságban olvastam gyógyszergyártók hirdetését. Új termékek teszteléséhez önkénteseket kerestek. Munkanélküli voltam, így jelentkeztem" - számolt be történetéről a ma 34 éves R.S. Az olasz csizmának majdnem a talpánál, Basilicata tartomány székhelyén, Potenzában él a humán kísérleti nyúl, aki a Gazzetta del Mezzogiorno című helyi napilapnak mesélt nem mindennapi megélhetéséről.

A bölcsészkaron diplomát szerzett, de ezzel munkát találni nem tudó fiatalember 2006 óta dolgozik svájci gyógyszercégek és klinikák felkérésére. Tablettákat, kenőcsöket, vízben oldódó porokat és más orvosságokat próbálnak ki rajta. Szerződése pontosan tartalmazza jogait, kötelességeit és a lehetséges kockázatokat is.

R.S. úgy nyilatkozott, semmitől nem tart. "Féltett kincsként kezelnek. Beteg biztos nem leszek. Tudósok, magas képzettségű szakorvosok foglalkoznak velem, és minden jelentősebb teszt után pihentetik a szervezetemet".

Az olasz kísérleti nyúl elmondta, őt azért választották ki, mivel kiváló egészségnek örvend,és a pszichológiai tesztet is jól teljesítette. Ismer azonban olyan kollégát, aki betegként jelentkezett éppen saját gyógyulása reményében. "Nem vagyok büszke a munkámra,de nem is szégyellem, ennyit Olaszországban a végzettségemmel soha nem tudnék keresni, és harmincévesen el kell magam tartani" - jegyezte meg.  • Hírek
  • Hírek