Miért jobb a kínai nyúl a dán zsiráfnál?

2014.02.13. 09:24

Nem tudni, pontosan mi történik a kínaiak holdjárójával, a Jáde nyúllal. Január végén érkeztek az első hírek arról, hogy műszaki probléma akadályozza a küldetést folytatását. A nyúl egy szívszaggató üzenetet is küldött a kínai Twitterre, a Weibóra:

Jó éjszakát, Föld, jó éjszakát, emberiség.

A meghibásodott holdjáróról úgy hitték, nem éli túl a holdi éjszakát, pedig a hideg periódusra hibernálták a nyulat. Szerencsétlent tegnap hivatalosan is halottá nyilvánították, pedig lehet, hogy valójában nagyon is működőképes. A kínai állami hírügynökség, a Xinhua legalábbis azt jelentette, hogy a Jáde nyúl hazatelefonált. Ennek ellenére nem biztos, hogy a holdjáró folytatni tudja a küldetését.

A Bolygótársaság (Planetary Society) arról számolt be, hogy egy rádiójeleket figyelő amatőr közösség feltöltött a honlapjára egy szignált, ami a holdjárótól érkezhetett. Ez arra utal, hogy a holdjáró kommunikációs rendszere működhet, vagyis még nem veszett el minden remény.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla