Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új vezető a Roszkoszmosz élén

2018.05.24. 19:05

Vlagyimir Putyin csütörtökön kinevezte az orosz űrhivatal, a Roszkoszmosz új vezetőjét. A szervezet irányítását Dmitrij Rogozin, az eddigi orosz miniszterelnök-helyetes veszi át. Rogozin Dmitrij Medvegyev miniszterelnök előző kormányában a hadi- és az űripart felügyelte és a Roszkoszmosz felügyelőbizottságának elnöke volt. Az új kabinetben nem kapott megbízást.

Putyin Szentpéterváron fogadta Rogozint. Logikusnak nevezte, hogy a Roszkoszmoszt az irányítsa, aki többször tett javaslatokat a szervezet további fejlesztésére nézve. Putyin azt javasolta Rogozinnak, hogy újítsa meg az intézményt, és vonjon be tapasztalt szakértőket a munkába.

Rogozin korábban rendszerszintű hibákkal vádolta a Roszkoszmosz vezetését az orosz űrprogram kudarcai miatt. Akkor a fiatalítás és a technológia korszerűsítésének szükségessége mellett érvelt. A Roszkoszmoszt 2015 augusztusa óta Igor Komarov irányította, aki korábban a kormányzat részeként működő Szövetségi Űrügynökség vezetője volt.

(MTI)