Hadonászó tánccal érdemes csajozni

MTI/Index
2010.09.09. 17:08
Brit kutatók elkészítették a nők szemében vonzó táncmozdulatok első alapos elemzését.

A brit tudományos akadémia, a Royal Society Biology Letters című szakfolyóiratában szerdán jelent meg a tanulmány, amelyben a newcastle-i Northumbria Egyetem pszichológusai közölték eredményüket. E szerint a nők érdeklődését leginkább a test középső része, a törzs, a vállak és a nyak mozgásával lehet felkelteni. Ezek a mozdulatok ugyanis az egészség, a lendület és az erő elsődleges jeleit hordozzák.

Nick Neave és csoportja 19, nem profi táncos férfi mozgását filmezte le 12 kamerával. Az önkéntesek testére fényvisszaverő jelzőket helyeztek el, így táncoltak szokványos dobalapritmusra. A rögzített mozgást azután átalakították számítógépes animációvá. A videó a LiveScience portálon érhető el.

A felvételekből készült 15 másodperces klipeket 37 heteroszexuális nőnek mutatták meg, akik értékelték a táncos avatárokat. Kiderült, hogy a nők számára az a táncos vonzóbb, aki a törzsével, vállával, nyakával végez változatos mozdulatokat, és kevésbé tetszik nekik az, aki inkább csak a kezét, lábát használja tánc közben.

Neave úgy véli, kísérletük új alapokra helyezte az ilyen jellegű kutatásokat, mert az avatárok semlegessége nem terelte más irányba az értékelést végző nők ítélőképességét. Egy másik táncoktató videón élő előadókkal mutatják meg, hogy melyek a hibás és a jó mozdulatok.  • Hírek
  • Hírek