A férfiak a hosszú karú nőkre buknak

2010.10.01. 10:35
21 hozzászólás

A mélyen kivágott felsők, miniszoknyák és magas sarkú cipők helyett a nők a formás és hosszú karjaikkal vannak leginkább hatással tudat alatt a férfiakra – állítják az ausztráliai University of New South Wales egyetem kutatói. A Journal of Evolutionary Biology című szaklapban megjelent tanulmány szerint a kutatócsoport összesen 96, 20 és 49 év közötti nőről készült videót nézetett meg a tesztben részt vevő férfiakkal, akiknek aztán osztályozni kellett, hogy melyik nőt mennyire tartják vonzónak. A kísérleti alanyok ausztrálok, illetve kínaiak voltak, hogy kimutathassák a különféle kultúrák közti különbségeket is az eredményekben.

Az eredmények elemzése azt a meglepő tanulságot hozta, hogy a leginkább vonzónak talált nők legjellemzőbb közös tulajdonsága a hosszú kar volt. Csak ezután következett a derék és a csípő; a láb hossza pedig szinte egyáltalán nem befolyásolta az eredményeket. A kutatók Madonnát, Courtney Coxot, és Christine Bleakleyt (ő nálunk nem annyira ismert, a brit BBC műsorvezetője) említették példaként, mint a tökéletes méretű és formájú karok gazdái.

A kutatás azt is kimutatta, hogy az ausztrál, illetve kínai tesztalanyoknál egyaránt a hosszú kar mutatkozott a legvonzóbb női tulajdonságnak a kísérletben, ami azt jelenti, hogy ez olyan mélyen beágyazott evolúciós örökség, amit az eltérő kultúrák, szokások és szépségideálok sem voltak képesek megváltoztatni.