18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Péniszrákhoz vezet a szex állatokkal

2011.11.10. 10:24

Brazíliában elkészült az olyan első tudományos vizsgálat eredményeit összegző tanulmány, ami az állatokkal való fajtalankodás és a péniszrák közötti összefüggéseket vizsgálja. Stenio de Cassio Zequi, Sao Paolo-i urológusprofesszor egy 492 fős, Brazília vidéki részeiről származó, 18 és 80 év közötti férfiakból álló mintán végezte vizsgálatait, közülük 118-at diagnosztizáltak péniszrákkal.

A Journal of Sexual Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerint a rákos férfiaknál 45 százalék volt azoknak az aránya, akiknek volt szexuális kapcsolata állattal, míg az egészségeseknél ez az arány csak 32 százalék volt. A Medical Expressben megjelent összefoglaló a kutatásról nem tér ki arra, hogy ezek a számok mennyire tekinthetők reprezentatívnak Brazília vidéki férfilakosságára nézve. A zoofíliát bevalló férfiak 59 százaléka legalább egy éve, 21 százalékuk több mint öt éve gyakorolta ezt a szokást, volt olyan tesztalany is, aki napi rendszerességgel. Az állatok között leggyakrabban lovat, tehenet, disznót és csirkét említettek.

A kutatók az ok-okozati összefüggést abban látják, hogy az állatszex során a péniszt mikrosérülések érik (kidörzsölődés, kis méretű vágások), és ezeken keresztül az emberi szervezetre nézve mérgező anyagok, illetve az immunrendszer számára szokatlan fenyegetést jelentő mikroorganizmusok kerülnek a szervezetbe. A jelenség összefüggésben van a körülmetéléssel is, ugyanis a procedúrán átesett férfiak körében nulla közeli a péniszrákos esetek aránya.

A péniszrák (nem összekeverendő a hererákkal) Európában és Észak-Amerikában nagyon ritka, átlagosan százezer felnőtt férfiből egyet érint. Afrikában, Dél-Amerikában, és Ázsia egyes részein azonban a gyakori ráktípusok között van, az aránya a férfiaknál az összes rákos eset között eléri a tíz százalékot.

Az állatszex, zoofília vagy bestialitás ritka szexuális viselkedésforma, de ősidők óta az ember történelmének része, mítoszokban, mesékben, népdalokban rendszeresen felbukkanó motívum. Büntetőjogi megítélése a világban országról országra változik, a magyar állatvédelmi törvény csak akkor bünteti, ha az állatnak fizikai sérülést okoz, ilyenkor bántalmazásnak minősül, és maximálisan két év szabadságvesztéssel büntethető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport