Kutatás igazolja, melyik a legjobb sajt a pizzára
Tudósok nemzetközi csoportja megtalálta a legjobb sajtkombinációt, amit pizzára tehetünk. Megvizsgálták több sajt rugalmasságát, olajosságát, nedvességét és sütési hőmérsékletét. A legtöbben azt szeretik, ha a pizzára ráolvad a rátett sajt.
Bryony James, az új-zélandi University of Auckland professzora és kollégái hét különböző sajtot vizsgáltak meg:
hogy megállapítsák hogyan befolyásolják a sajtok a pizzasütést.
Mivel a cheddar, a Colby, és az edami kevésbé rugalmas, nem könnyen buborékosodnak sütés közben, a Gruyere, az ementáli és provolone olajos, így nem párolog könnyen a nedvesség, a pizza kevésbé pirul meg. A mozzarella viszonyt könnyen hólyagosodik.
A tanulmány végső megállapítása, hogy a mozarellát kell kombinálni bármelyik másik sajttal a hat közül, hogy tökéletes legyen a pizza.
Rovataink a Facebookon