Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétezer éves gyilkosság nyomaira bukkantak Németországban

2017.09.08. 15:55

Feltehetően egy 2000 éve történt gyilkosság nyomaira bukkantak a németországi Remagenben, egy római kori szemétgödör feltárásakor – írja az MTI.

Peter Henrich, a koblenzi régészeti hatóság kirendeltségének vezetője szerint a gödörben emberi felkar- és alkarcsontokat, valamint lábcsontokat találtak. A csontváz többi része hiányzott. Mivel a rómaiak halottaikat sírmezőkön temették el, felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Lehet, hogy valaki feldarabolt egy holttestet és eltüntette.

– mondta Henrich.

Az is lehetséges, hogy baleset történt. Heinrich szerint további kutatásokra van szükség ennek kiderítésére. Mint mondta, római kori gyilkosságokat feltártak már Baden-Württembergben és Rajnavidék-Pfalzban is.

Remagenben egy olyan területen végeztek ásatásokat, ahol új lakások és üzletek építésébe fogtak. A régészek felfedezték egy padlófűtéses római fürdőépület jó állapotban megmaradt részeit, valamint dél-franciaországi kerámiákat. Az egykori római kori várkastély melletti településnél végzett munkák révén érméket, kútmaradványok, valamint több lakóház alapfalait és pincéit tárták fel. A leletek az időszámítás szerinti I-IV. századból származnak.

Az ásatásoknak október 15-én be kell fejeződniük, utána ráépítenek az antik falakra.