A titokzatos Magyar Nemzet-Népszava-Magyar Hírlap-Népszabadság tengely

2008.10.28. 08:00

mufracsek: Ferrari F430 spider 042Mindig is enyhe önelégültséggel töltött el bennünket, mennyire jó városrendezős-ingatlanos összeesküvés-elméleteket tudunk gyártani. Elég csak az őrült tudóst felfaló húsevő növényre, a belvárosi házfoglaló brit titkosszolgálatra vagy a hulláit az ágy alá rejtő lakástulajdonosra gondolni. Amit azonban négy esküvő és a kutya nevű olvasónktól kaptunk, az túltesz mindenen. Szerintünk sürgősen pártot kellene alapítania. Mint írja:

észrevettétek, hogy mind a négy politikai napilap szerkesztősége az 1-es villamos mellett van?

Nem, ezt eddig nem vettük észre, de már nekünk is gyanús volt! Eddig csak arra tippeltünk, hogy mint a kávézók, aranyművesek, antikváriusok stb. a szerkesztőségek is egy utcába költöztek, de most összeállt a kép. A múltheti Népszavában például egész kolumnás interjút adott az 1-es villamos egyik vezetője, míg a többi vonalnak még a nevét sem említette meg a lap. És emlékszünk a Magyar Nemzet sokakat meghökkentő karácsonyi számára is, ahol a nyitóképen az egyik pásztor egy kis 1-es villamos makettet hozott a kisdednek. Hiába mentegetőzött utólag a Népszabadság, nem hisszük, hogy véletlenül írták: Gyurcsány Ferenc 1-es villamossal érkezett a Nemzeti Csúcsra. Széles Gáborról meg köztudott, miért lett hűtlen az Ikarushoz - kövérkés alakját gyakran látni az utolsó esti járatokon, amint szeretettel simogatja a kapaszkodókat. Most már nem takarózhatnak tovább: az 1-es villamos maffiája mozgatja a honi sajtó szálait!

Megjegyezzük, mint ezen a térképen is látható, amúgy igaza van neéak-nak. Ami pedig a mellékelt képet illeti, nem találtunk jobbat az 1-esről nagy hirtelen az Indafotón, de persze ki lehet rá találni valami összeesküvés-elméletet is.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön