Pazarló luxuslakás épül. A legfelső szintre soha senki nem mehet majd fel?

2009.04.11. 09:47

 

Meglepő felfedezés olvasható a Víztorony.hu legfrissebb posztjában: a ferencvárosi Gizella Malomból nagy erőkkel épülő MillLofts tornyát nem fogják beépíteni. Ez annál is érdekesebb, mert az alatta levő lakást 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják. Márpedig a jelek arra utaltak, hogy az egykori víztorony kihasználatlanul marad. Mint András írja:

"A legfelső szinten lévő lakás - most még - egy légtérben van felette lévő víztoronnyal, de nagyon úgy tűnik, hogy le lesz róla választva viszont a tornyot máshonnan nem lehet megközelíteni. Ez azt jelenti, hogy talán üresen hagyják, ami egyszerűen döbbenetes.
 

Árulkodó jelek:

  1. a lakás az alaprajz szerint 79 négyzetméter, nincs betervezve lépcső/létra/lift

  2. nem említik sem a honlapon, sem a rajzon, hogy a további szinteken milyen funkciót kap az épület

  3. a toronynak az a fala, ami a lakás nappalijába "lóg" bele, a lakás felőli oldalon hungarocell szigetelést kapott már most

  4. az esővizet a toronytörzsben egy műanyag csőben vezetik el

Ezek után felhívtuk az építészirodát, ahol megerősítették a hírt: a tűzoltóság nem engedélyezte a beépítést 30 méter felett, a szokásos menekülési útvonal hiányára hivatkozva. Pffff. Az egyetlen izgalmas rész az egész háztömbben, üresen fog állni."

 

Mindenesetre most még nagyon izgalmas az épület, érdemes megnézni a róla készült külső-belső képeket a víztorony.hu-n. Megjegyzem különös, hogy ablakokat vágtak a funkciótlanná váló toronyra. Lehet hogy abban bíztak, hogy mégis megenyhül az illetékesek szíve menet közben? Vagy arra várnak, hogy megváltozzon a szabályozás? Majd kiderül...