Szkrollozd végig a Kossuth Lajos utcát. Így nézne ki az Astoria és a Ferenciek tere közti szakasz formás kirakatokkal, portálokkal

2009.11.04. 18:43

kossuth-kirakat

 

Igen, persze jó lenne föld alá vinni a forgalmat, esetleg visszahozni a villamost, vagy legalább egy nyamvadt biciklisávot varázsolni a szélére, de úgy tűnik, már ennél kevesebb is sokat javítana a Kossuth Lajos utcán: elég lenne szebbé tenni a portálokat, kirakatokat. Fodor Gergely, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasagának tagja ma reggel egy baromi jó linket küldött egy most nyíló kiállításuk kapcsán (aki türelmetlen elolvasni a levelet, kattintson a képre). Mint írja:

"A szervezet ezen a héten pénteken (nov. 6) megnyitja a "Zavar? Tervezd at!" c. kiállítását este 18.00 órakor az Erzsébet téri - eddig sajnos sajnálatos múltú - Design Terminálban, ami erre a kiállításra (és az Arany Rajzszög pályázat kiállítására) ideiglenesen megnyílik a látogatók előtt. 

A dolog érdekessége, hogy ez a pályázat, születésekor a mi (Csordás Zoltán grafikus és én) fejünkből pattant ki, de a gyűlések során kissé átalakult (ami persze nem baj). Az eredeti ötlet ugyanis az volt, hogy fogjon össze a grafikus szakma, és csináljon egy olyan kiállítást, amin mindenki megmutatja plakát formájában, hogy ő milyennek szeretné látni Budapest utcáit. És nem építészeti-, hanem grafikai szempontból. Nyilván neked nem kell magyaráznom, milyen állapotban van a város, a tisztaságról és a vizuális egységről beszélek, ami egy várost élhetővé tenne, és ami Budapestből sajnos teljes mértékben hiányzik.

Úgyhogy Zoli és én megőriztük az eredeti ötletet, és megváltoztattuk a Kossuth Lajos utcát beborító üzletek borzalmas portáljait. Ez a plakát a weben is megtekinthető kicsit más formabán a www.gfodor.com/utcahossz url címen.

Nem azt akarjuk mondani ezzel, hogy szerintünk ilyennek kellene lennie egy utcaképnek. Pusztán csak szeretnénk megcélozni az önkormányzatok döntéshozóit, és azt kommunikálni, hogy nagyon nagy a baj, és ideje lenne tennünk valami, együtt."
  
FRISSÍTVE: A linkelt honlap időközben megszűnt ugyan, de az alkotók elküldték a képet, amit újra feltoltunk - katt ide!