Szkrollozd végig a Kossuth Lajos utcát. Így nézne ki az Astoria és a Ferenciek tere közti szakasz formás kirakatokkal, portálokkal

2009.11.04. 18:43
57 hozzászólás

kossuth-kirakat

 

Igen, persze jó lenne föld alá vinni a forgalmat, esetleg visszahozni a villamost, vagy legalább egy nyamvadt biciklisávot varázsolni a szélére, de úgy tűnik, már ennél kevesebb is sokat javítana a Kossuth Lajos utcán: elég lenne szebbé tenni a portálokat, kirakatokat. Fodor Gergely, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasagának tagja ma reggel egy baromi jó linket küldött egy most nyíló kiállításuk kapcsán (aki türelmetlen elolvasni a levelet, kattintson a képre). Mint írja:

"A szervezet ezen a héten pénteken (nov. 6) megnyitja a "Zavar? Tervezd at!" c. kiállítását este 18.00 órakor az Erzsébet téri - eddig sajnos sajnálatos múltú - Design Terminálban, ami erre a kiállításra (és az Arany Rajzszög pályázat kiállítására) ideiglenesen megnyílik a látogatók előtt. 

A dolog érdekessége, hogy ez a pályázat, születésekor a mi (Csordás Zoltán grafikus és én) fejünkből pattant ki, de a gyűlések során kissé átalakult (ami persze nem baj). Az eredeti ötlet ugyanis az volt, hogy fogjon össze a grafikus szakma, és csináljon egy olyan kiállítást, amin mindenki megmutatja plakát formájában, hogy ő milyennek szeretné látni Budapest utcáit. És nem építészeti-, hanem grafikai szempontból. Nyilván neked nem kell magyaráznom, milyen állapotban van a város, a tisztaságról és a vizuális egységről beszélek, ami egy várost élhetővé tenne, és ami Budapestből sajnos teljes mértékben hiányzik.

Úgyhogy Zoli és én megőriztük az eredeti ötletet, és megváltoztattuk a Kossuth Lajos utcát beborító üzletek borzalmas portáljait. Ez a plakát a weben is megtekinthető kicsit más formabán a www.gfodor.com/utcahossz url címen.

Nem azt akarjuk mondani ezzel, hogy szerintünk ilyennek kellene lennie egy utcaképnek. Pusztán csak szeretnénk megcélozni az önkormányzatok döntéshozóit, és azt kommunikálni, hogy nagyon nagy a baj, és ideje lenne tennünk valami, együtt."
  
FRISSÍTVE: A linkelt honlap időközben megszűnt ugyan, de az alkotók elküldték a képet, amit újra feltoltunk - katt ide!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?