Kló-parádé: fogadj örökbe egy vécét!

2010.03.01. 20:36

Schönbrunn - wc HerrenGilicze Bálint barátom már az indiai metrós hullaszállítással szerepelt egyszer az Urbanistán, most egy hasonlóan meghökkentő témával rukkolt elő. Miért nincsenek Budapesten tematikus vécék? És miért nem lehet örökbe fogadni őket?

 

Tegnap beszélgettünk arról, hogy milyen kevés Budapesten a nyilvános wc, és hogy Bécsben milyen jó, mert tematikus wc-k vannak, Hundertwasser, meg opera-wc, ahol operarészletek szólnak stb.

Én meg erre kitaláltam, hogy kellene csinálni egy nyilvános mobilwc-prototípust (nagyobbat és komfortosabbat, mint a toi-toi), és úgy kellene megtervezni, hogy a külseje alakítható legyen, legalábbis tetszőleges "skin"-t húzhassanak rá. Le kellene gyártatni sok száz darabot, és kiírni egy olyan pályázatot, mint a Cow Parade-re, vagyis, hogy tervezzenek a pályázók "skin"-eket nekik (akár a környezet függvényében is, merthogy az elhelyezésük előre meghatározott lenne). A zsűri eredményt hirdet, és a támogatók örökbe fogadhatják a wc-ket, a Cow Parade-hoz képest azzal a különbséggel, hogy nem vihetnék őket haza, hanem a helyükön maradnának.

[Fotó: DorteF]