Nem épül gigapláza a Mexikói úton

2010.04.23. 17:41

 

Talán emlékeztek rá, egy több mint 40 ezer négyzetméter alapterületű (nagyjából egy Allee-nyi) bevásárlóközpontot terveztek a kisföldalatti Mexikói úti végállomásához, ám ebből úgy néz ki nem lesz semmi. A tervet a Központi Tervtanács meszelte el tegnap, mint a Napi Gazdaság írja. Olyan apróságok nem tetszettek nekik, hogy mondjuk a

 

"jelenlegi szabályozás szerint a tervezett tömegnek csak a fele építhető meg, vagyis módosítani kellene a kerületi szabályozást, megalkotni a kerületi parkolási rendeletet. Egyelőre nem született elfogadható műszaki megoldás egy alapvető problémára sem, a jelenlegi koncepció szerint ugyanis a leendő épület földszintjén fordulnának meg a földalatti vasút szerelvényei."

 

Hát nem fogok könnyeket hullatni érte, bár a plázába behajtó villamos ötlete régóta tetszik. Már az Árkádnál is elképzeltem, hogy a 13-as a földszinten fordul meg (persze kétségtelen, hogy az Örsön keresztülvezetett 3-as sokkal jobb ötlet volt), és a Köki Terminálnál sem bántam volna, ha a plázát ráépítik valahogy az állomásra.

Elhiszem, hogy nem a legpraktikusabb, de izgalmas, nem?