Milyen legyen a babazászló? Ne csak akkor lobogózzuk fel a házat, ha meghalt, hanem akkor is, ha született valaki

2011.03.29. 07:50

Newborn FeetA címben összefoglalt ötlethez nem nagyon tudok sokat hozzátenni, de azt hiszem nem is kell. A babazászló annyira magától értetődő dolog lenne a gyászlobogó mellett, hogy nem is értem, eddig miért nem jutott senkinek eszébe.

Ahogy egy gyászzászló pár pillanatra rossz kedvűvé tud tenni, amint elmész mellette (még ha ismeretlen házon van akkor is), a babazászló egész biztos fel tudná dobni a hangulatot.

A kispapák-kismamák meg szoktak olyan öntudatosak lenni, hogy ne szégyelljék az új jövevényt, vagyis egész biztos kitűznék a házukra vagy munkahelyük épületére. A munkáltatók is szívesen dicsekednének vele szerintem, hogy mi aztán családbarát munkahely vagyunk.

Arról nem is beszélve, hogy idővel valódi - és ami fontos: szerethető, rajongható, fényképezhető, utánozható - hungarikummá válhatna.

Most épp a zászló tervezésére írt ki pályázatot az ötletgazda Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Akinek van ötlete, milyen legyen a lobogó írja meg nekik, vagy kommentelje. Én mondjuk egy stilizált babalábnyomot tudnék elképzelni...