Lesz-e valaha rendes kijárata a Margit híd budai hídfőjének észak felé?

2011.06.03. 07:09

Margit híd kijárata

Mármint, ahova kijut az ember és egy nagy levegőt tud venni. Mert most olyan mint azok a templomok, amelyeknek nagy kapuja van, de mikor kiárad a násznép az esküvőről, egy rendes fotót sem lehet készíteni róluk, mert egy másfél méteres járdán kénytelenek zsúfolódni. Nem, nem az építkezésről van szó természetesen, hanem az "utómunkáról". Attila posztja alant.

 

Naponta használom a Margit-hidat és kapcsolt részeit, különösen a budai hídfő északi tekervényes útvonalait. Most arról nem szeretnék értekezni, hogy az egész híd úgy készül, mint a Déva vára és a Luca széke kombinálva, mert erről a városban.blog.hu, a Kerékpáros Klub elnöke és mások értekeztek az elmúlt hetekben eleget. Elég hozzá annyi, hogy úgy tűnik, mintha egy pár szaki műkedvtelésből napról-napra csinálna a hídon valamit, mert kedvét leli benne, hol néhány sor Zsolnay csempét tesz föl, hol korábban lerakott mészkő elemeket farigcsál, máskor néhány óarany korlátot szerel fel, megint máskor mos-fest-tisztít, mint a régi patyolat... A lényeg, hogy határidők miatt senki nem tűnik stresszelni magát...

Ami engem egy ideje jobban foglalkoztat, az a budai hídfőnél a Híd Presszó felé való kijárat jövője, ahogy az a mellékelt fotón is látszik (forrás: városban.blog.hu). Korábban szűk, romos lépcsőkkel, nyilvános telefonfülkével, bicikliúttal terhelt szűk, kacskaringós, csúcsforgalomban nehezen járható, zsúfolt kijárat jellemezte ezt a részt, most csak remélni tudom, hogy a rekonstrukció része ennek a fogadótérnek az átalakítása is, hogy végre valahol, ahol terület is van rá, megoldják a szellős, tágas, akadálymentesített kijárást és továbbhaladást a villamos, a buszok vagy épp az Elvis Presley Park (!) felé. Csak a parkosítást, néhány korábbi terméskő-fal és lépcsős járda átalakítását, lebontását kellene megoldani, különösen célszerű volna most, hogy a kerékpárok a Duna felől közlekednek majd, nem a gyalogos átjárón. Szerintetek megvalósul?