Miért van egy pesti parkban három méter magasan egy apró betűs tábla? Mert a célközönség épp arra "jár"

2012.04.22. 16:33
20120420410

A fenti képet a mátyásföldi Erzsébetligetben lőttem.Elsőre furcsa, hogy mit keres vagy 3-4 méter magasan egy földről olvashatatlan szöveg a fán. Nos íme a megfejtés:

20120420411
20120420414

Persze jogosnak tűnhet a kérdés, hogy egy ilyen tábla nem okoz e még nagyobb forgalmat a fán (mi tagadás, én sem csak életvitelszerűen jövök-megyek az ágak közt, hanem épp ezért másztam fel). Ám erről szó sincs, ez a liget lekedveltebb mászófája a gyerekek körében.

Az odú pedig nem véletlenül került ki, hanem egy mintaértékű kezdeményezésnek köszönhetően. Van egy Ligeti Madárvédelem nevű szervezet, amely a XVI. kerületi Erzsébetligetre fókuszál. Persze a szervezet szó erős túlzás, hiszen arról van szó, hogy egy lelkes madárvédő, 10-es gimnazista - Lampert Benedek - beizzított pár felnőttet, akik összefogtak közvetlen környékük madárbaráttá tételéhez.

20120420415

Az egészhez egy civil szervezettől, a Magyar Madártani Egyesülettől rendeltek infrastruktúrát (magyarán odúkat, etetőket, itatókat, tájékoztató táblákat, sünlakot, miegymást), az egész tanösvény kialakítását pedig az önkormányzat finanszírozta meg. 

Persze a legfontosabb feladat a karbantartás, tisztítás, eleség- és vízutánpótlás, amit pedig lelkesen csinálnak. Na és nem utolsó sorban blogot is vezetnek, amit azoknak is érdemes követni, akik máshol laknak. 

20120420416

(Kár, hogy legfrissebb bejegyzésük arról szól, hogy valaki kidöntött pár tájékoztató táblát, s most épp a pótlásán fáradoznak.)

Ami pedig a fára akasztott feliratot illeti: állítólag remekül működik, a gyerekek tiszteletben tartják a cinkéket, akik már tavaly is sikeresen költöttek ezen a helyen. Reméljük idén is így lesz.

Ha Neked is tetszik az ötlet nyomj egy lájkot, vagy adj egy szívecskét a liveinspire.com oldalán, hiszen az Urbanista egy inspirációról szóló, nemzetközi blogerversenyben vesz részt. Kösz!