Egy ház a Bajcsyn, aminek csak a harmadát újították fel

2012.08.03. 17:26

Alkotmány u. - Bajcsy kereszteződés by István

István levele ugyan majd egy hónappal ezelőtti, de talán még most is aktuális (ha időközben változott a helyzet, jelezzétek). Bár mostanában csak óvatosan hívom fel a figyelmet félig végzett felújításokra, hiszen lehet, hogy valójában csak néhány hónap szünetről van szó, mint a Kálvin téri áruház esetében.

Kedves Urbanista!

A minap fejeződött be az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán lévő épület homlokzatának felújítása, amit már biztosan mások is észrevettek, de azért csatoltam róla néhány telefonnal készített képet.

A házra már nagyon ráfért a renoválás, mivel igen impozáns helyen áll, ezért is örültem, hogy végre kezdenek vele valamit. Csakhogy a felújítás kizárólag a homlokzat egyharmadát érintette. Felfoghatatlan, hogy mire gondoltak a kivitelezők... arra gondoltam (és még mindig reménykedem benne), hogy ez csak a munka első fázisa volt és majd folytatják, de már elpakoltak minden állványt és anyagot, nyoma sincs annak, hogy kezdenének valamit a többi oldallal, így elég nehezen képzelem el, hogy "visszajönnének" befejezni.

Kétlem, hogy elfogyott volna a pénz, legalábbis elég komoly pénzügyi hiányosságokra utalna, ha ennyire elkalkulálták volna. Azért még mindig remélem, hogy nem akarják így hagyni és miharabb folytatják a munkát.
Üdv,

István 

Alkotmány u. - Bajcsy kereszteződés by IstvánAlkotmány u. - Bajcsy kereszteződés by István