- Urbanista
- felújítás
- nyitás
- átalakítás
- vendéglátóhely
- zsidónegyed
- kertész utca
- vii. ker
- dob utca
- képpár
Napi képpár: kandallóboltból Kandalló Pub a Kertész utcában
Újabb hangulatos bár/bisztró/kocsma szerűség nyílt a Kertész utcában. Az alapítói "kézműves pubként" definiálják. Tetszik. Képeket is küldtek, azok is tetszenek. Főleg, hogy rendbe szedték az ütött-kopott utcaképet. Na meg a jó szó köré csoportosított rengeteg jókívánság a falon.
A nevükkel kitűnni biztos nem fognak - ilyen romkocsmanév-hangulatú helyből van egy pár a Zsidónegyedben, bevallom keverem is már őket -, mentségükre legyen szólva, hogy örökölték. A Kandalló Pub helyén ugyanis egy kandallóbolt állt. A dizájnnal nem játszottak rá túlzottan szerencsére, éppen hogy csak jelzésértékkel. Járni még nem jártam náluk, csak pár képet kaptam a lelkes tulajdonosoktól.
"A Kandallót olyan bisztrónak szánjuk, ahol mindenki úgy érezheti magát, mintha otthon bulizna a barátaival. Mi csak elvégezzük helyette a kellékek beszerzését. Jó cuccokat! Egyszerűen azért, mert nagyon szeretjük a friss kézműves sört, a paradicsom ízű paradicsomot, a mangalicasonkát, és mi is csak a legjobb helyeken szerezzük be a húst, ha a barátaink jönnek vendégségbe." - írják a Kandalló megálmodói és létrehozói.
December utolsó napjaiban nyitott egy teljesen új söröző a Kertész és a Dob utca sarkánál, barátságos filozófiával és igazán otthonos légkörrel. A Pub helyén néhány évvel ezelőttig valóban egy kandallókat árusító bolt üzemelt, innen ered az elnevezés.
Amiket a Kandallóban találunk: kézműves sörök, borok, szörpök. Kistermelői magyar csemegék: kolbászok, sonkák, sajtok, lekvárok. A hely alapvetően inkább söröző, ahol a különbözőbb magyar kézműves söröket variálnak a sörcsapokon. Csapolva kóstolhatjuk a békésszentandrási, csepeli (Rizmajer), miskolci (Gyertyános) sörkülönlegességeket, de ezen felül számos egyéb magyar kézműves sör is kapható. Emellett a borkínálatban sem csalódunk, mind az üveges, mind a folyó borok kézműves eljárással készülnek. A Kandallóban Szemestől, Szecskőtől, Szentesitől, Barta Károlytól, Légli Gézától is kóstolhatunk. Említésre méltóak még a különlegesen finom pálinkafajták a Márkházi pálinkafőzdéből. Aki autóval érkezik, vagy csak alkoholmentes frissítőre vágyik, jelenleg hétféle házi szörp, és számos kézműves gyümölcslé közül válogathat. A pub a kézműves italok mellé színes étlapot kínál: csatos üvegben tálalt sörkorcsolyáktól kezdve a pirított ciabattiniben érkező tizennyolc dekás húspogácsával készülő hamburgert is tartalmazó grill palettáig. A hely filozófiája, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek, és főképpen magyar kistermelők keze közül kerüljenek ki. A Kandallóba a marhahúst Gál Józsi, a kenyeret a Marmorstein pékség szállítja, a sajtokat a lajosmizsei sajtkészítőktől, a szörpöket az etyeki Halmi családtól szerzik be.
A minimál art stílusú pub berendezése, fiatalos letisztult belsőépítészeti ötletei és falgrafikái, melyek többek között Tábori Andrásék és a „Pimp my wall” -osok keze munkáját dicsérik, túllépnek a mai romkocsmák megszokott stílusvilágán. Ez valami más, ez valami több, ez valami otthonosabb. Ez egy Kézműves Pub! Nem beszélve a barátságos kiszolgálásról és a pultban lobogó igazi kandalló tűzről. Nem kérdés, el kell menni és meg kell kóstolni mindent, ami „kézműves” a Kandallóban!
Rovataink a Facebookon