Keresés

118 találat az Indexről, és 2 a környékéről.

Városképet romboló, óriási betonszörnyet építenek a Kazinczy utcában

Városképet romboló, óriási betonszörnyet építenek a Kazinczy utcában

2022.10.10. 06:07 Módosítva: 2022-10-11 16:55:47
Az új tájseb kapcsán mi kapcsolja össze az egykor itt álló gőzfürdőt, hullaházat és Jávor Pált?

2018 május 26., 22:19

A zsidónegyed igazi arca a nyolcvanas években A zsidónegyed igazi arca a nyolcvanas években

Aczél György első indulatában betiltotta Féner Tamás kiállítását, amely a magyar zsidóság közel negyven évvel ezelőtti világát mutatta be. A kiállítás végül megvalósult, majd a hosszú ideig nem látott képeket 35 évvel később újra bemutatták.
Már Ady is a pesti bulinegyedben mulatott

Már Ady is a pesti bulinegyedben mulatott

2015.04.30. 21:54 Módosítva: 2015-05-01 08:52:26
A Király utca környéke már a Monarchia idejében is népszerű kéjnegyed volt, itt rúgott be Krúdy, Mikszáth, Jókai, Bismarck fia és a walesi herceg. Extrém várostúra a VII. kerület bűnös bugyraiban.

2015 április 5., 23:05

Zsidó skanzent alakítanak ki Erzsébetvárosban Zsidó skanzent alakítanak ki Erzsébetvárosban

Hogyan élt egykor egy menő zsidó nagyvállalkozó-család? És hogy éltek a melósok, és hogyan a numerus claususos, kényszervállalkozó varrónő? És tudják, mi a kávéforrás? A hetedik kerület egyik legkisebb házában fogják bemutatni.

2014 december 18., 13:17

Tömegsír a játszótér alatt Tömegsír a játszótér alatt

Szigorúan korhatáros, szabadtéri kiállítás nyílt a pesti gettóról a Klauzál téren. A szabadtéri részen a gettó történetét és az áldozatokat ismerhetjük meg, bent az ablaktalan, sötét fekete deszkabódéban fiatal képzőművészek reflektálnak a holokausztra.

2014 június 25., 09:20

Dübörög az építési reklámháló-maffia? Jóval olcsóbb óriásplakát helyett építési reklámhálón hirdetni. Szerintetek vannak kamu homlokzatfelújítások?

Fotó:....János (Urbanista-olvasó) "Sziasztok!
A kamuállvány kategóriában kiposztolt bejegyzéshez is írtam, és íme, pár fotó melyet februárban lőttem még a Károly körúton.
A blahás bejegyzés kapcsán tűnt fel építőiparban jártas szememnek, hogy a Károly körúti ház homlokzatán lévő állvány elég
gyanús.

2013 szeptember 26., 17:20

6:3!!! Az évszázad mérkőzését festik egy ezer négyzetméteres erzsébetvárosi tűzfalra


Nagyon titokzatosak lettek a neopaintes srácok, mindössze két képrészletet, egy videót az előkészületekről, na meg az üres tűzfal fotóját szivárogtatták ki legújabb munkájukról. A TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 eddig is az egyik kedvenc önkoris akcióm volt Pesten, de ezzel a húzással szerintem egy csomó mindenkinek másnak is belopja magát a szívébe.

2013 március 24., 11:03

Budapest legdögösebb mosdókagylója. Spíler: poszt-romkocsma stílusú bisztró a Gozsdu-udvarban

Nehéz idők járnak, ismét ráfanyalodtam az újságíró-etetésekre: az Urbanista médiaajánlatában a hirdetések árát lassan már nem forintban, hanem kalóriában adom meg. Ennek a ellenére a Gozsdu-udvarban működő Spíler bisztró meghívásával nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert nem vagyok én olyan magasan kvalifikált blogger, aki étteremkritikákat mer írni.