Köztéri akasztásokra készülnek Budapesten? Dehogyis, ez csak egy új BKK-fejlesztés

2013.04.06. 10:00
70 hozzászólás

18287173_21185f6ed8f2bd4655da36413d58845d_l.jpg_800x600

Biztosan sokaknak feltűnt, hogy a fenteikhez hasonló akasztófák lepték el Budapestet. Ez a telefonos fotó tegnap, az Árkád előtt készült az Örs Vezér terén (ahol a múltkor a táblapörgető fószer dolgozott) és van egy vele szemben is, a gombánál. De hasonlókba botlani máshol is Pesten, sőt, már a Duna túlpartján is "ácsolják" a bitófákat.

Meg kell nyugtatnom a kedélyeket, a főváros nem tervezi bevezetni a nyilvános kivégzéseket és nem is köztéri lengőtekéket telepít (bár a kuglilobbi erősödésének nem lennék ellene). Ezek a BKK új szolgáltatásának, a Futárnak lesznek a tartóoszlopai.

A BKK Futár nem azt jelenti, hogy a főváros beszáll a csomagküldő piacra, hanem egy rövidítésről van szó: Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer. A lényege, hogy a járműveket GPS-en lehet majd követni, vagyis pontosan meg tudják mondani, mikor jön a busz. Az információ nem csak az "akasztófárkra" függesztett kijelzőkön jelenik meg, de a mobilunkon is követhetők lesznek majd a járatok. (Ez persze alapjaiban rajzolhatja át az okostelefonos menetrendek piacát, melyet nem is olyan rég néztünk át.)

Az egész rendszer technikai hátteréről, a tervezett kijelzők helyéről és arról, hogyanis néz majd ki egy ilyen, itt találtok bővebb információt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?