Bréking: előkerült az öt éve lappangó Móricz-szobor és fura csomagolásban áll egy raklapon a járda szélén

2013.04.17. 09:10
15 hozzászólás

Móricz Zsigmond szobra becsomagolva

Amikor megláttam a fura kompozíciót, amit Szórádi Balázs fényképezett a Móricz Zsigmond körtéren, azt hittem Harry Houdini, a nagy szabadulóművész kap végre szobrot, mely munka közben ábrázolja őt. Ám kiderült, hogy csak Móricz Zsigmond az, aki ebben a védőfelszerelésben igyekszik túlélni a tér átalakításának utolsó lépéseit:

 

Kedves Urbanista!

A Móricz Zsigmond körtéren sétálva, a metróépítés területén lettem figyelmes a képeken látható objektumra. Móricz Zsigmond szobra a Villányi és a Fehérvári úti villamosvágányok összekötése miatt kóborolt el. Most visszahozták? Hol lesz az új helye?
Szórádi Balázs

 

A 2004-ben állított szobor amúgy (mely valójában a 79-es tiszacsécsei Móricz-szobor másolata) így nézett ki békeidőben:

M%C3%B3ricz[1].jpg

 

A fenti kép Jesabelle blogjából való, aki idéz is egy MTI-hírt, hogy aszongya:

 

"a Villányi út végén álló Móricz Zsigmond-szobrot a Villányi úti és a Fehérvári úti villamosvágányok összekötése miatt szállítják el. Az alkotást a körtéri épület, a Gomba mellett, a Fehérvári út torkolatának szomszédságában állítják majd fel újra, várhatóan a jövő év végén."

 

Szép, szép, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy 2008-as hír. Vagyis azóta már eltelt néhány "jövő év vége", de az mindenesetre megnyugtató, hogy végre felbukkant a becsomagolt szobor. Alighanem hamarosan elfoglalhatja új helyét!

Mindenesetre elég különös sors, hogy ez a szegény alkotás több időt töltött raktárban, mint köztéren, pedig még nincs is tíz éves...

Móricz Zsigmond szobra becsomagolva

Móricz Zsigmond szobra becsomagolva

 

Frissítve: mint azt EvilHedgehog jelezte, a BKK tervén meg van jelölve a szobor helye is (csakúgy mint a "cserép alakú dézsáé" is). Eszerint nagyjából ott fog állni, ahol most van a raklapon. Nagyításra katt a képre, mely innen való:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?