Leállították a munkát a 4-es metró őrmezői kijáratánál! A vállalkozó többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó megerősíteni a partfalat

2013.11.07. 12:12

Emlékeztek még az ijesztően alámosott munkagödörfalra, a 4-es metró építkezésénél? Mint kiderült nem csak laikus szemmel nézve nem volt rendben a dolog. A BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága most tájékoztatott, hogy a leállították az építkezést:

 

Az Urbanista blogon megjelent „Ijesztően néz ki az alámosott metrógödör Kelenföldön” című bejegyzésre reagálva tájékoztatjuk, hogy az M4-es metró őrmezői kijáratának építésekor alámosott munkaterülettel korábban, már a cikk megjelenése előtt szembesültünk. Miután a vállalkozó többszöri felszólításunk ellenére sem teremtette meg a partfal megfelelő védelmét, a támfalépítés munkáit azonnali hatállyal leállítottuk. Ezzel párhuzamosan a beruházás mérnökén keresztül utasítottuk a kivitelezőt a gyalogosútvonal azonnali elterelésére, a partfal megfelelő védelmének megtervezésére és biztonságos megtámasztására. A továbbépítés csak akkor folytatódhat, ha utasításainkat végrehajtják.

Üdvözlettel, 

BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság