Rém egyszerű, de hátborzongató installáció egy pesti aluljáróban

2013.12.03. 09:21

A Nyugati pályaudvar sínjei alatt átvezető alagút elég hatásos helyszín, egyszer szerepeltem is egy ott forgatott vizsgafilmben, mint a főhős rémálmának egyik alakja. (Nem volt hálás szerep belátom.) Talán egy forgatásról maradtak ott a kellékek, amelyekbe Péter belefutott? Nem tudom, de hatásos installációt talált, az biztos. Ha egyedül kell átkelned a kivilágított alagúton, alighanem ijesztőnek is találod.

 Íme a beszámolója:

 

Kedves Urbanista!

Tegnap egy rém egyszerű eszközökkel megvalósított, de nagyon hatásos installációval találkoztam. A Bajza és Bulcsú utcákat a Nyugatiba tartó vágányok alatt összekötő gyalogos aluljáró egyébként is sajátos hangulatú tér. Ezt fejelték meg az alkotók néhány fotópapír védőfólia, és ruhacsipesz segítségével. 
Az aluljáró közepén két világítótestet burkoltak be ezekkel a vörös szűrőkkel, és egészen drámai hatásúvá tették, a beavatkozás nélkül is meglehetősen nyomasztó folyosót.
Csatoltam néhány képet.
Nem tudom mennyire jön át a hatás a képek alapján, de higgyétek el a valóságban elég sokkoló.
Aki nem ismerné a város ezen szegletét, ajánlom egy hétvégi sétára, több tekintetben is izgalmas hely. Úgy tudom ez Budapest első gyalogos aluljárójárója kb. 130 éves lehet, a VI. kerületet köti össze a XIII. kerület legelhanyagoltabb szegletével, mai szemmel szokatlanul hosszú és szűk. Ennek megfelelően elég borzongató élményeket tud az aluljáró és a közvetlen környéke nyújtani - a város szívében :)
Üdv:
Péter